卸妝與滋養一Take過【Nine Oriens Magical Cleansing Oil】

魚與熊掌想兩者兼得?!小妹反而就想卸妝與滋養可以一Take過…

今次小妹就試下Nine Oriens Magical Cleansing Oil!

Nine Oriens Magical Cleansing Oil係集合卸妝與潔面於一身嘅潔顏油。不單可以能溫和而且徹底卸去彩妝及污垢,亦同時也能滋養肌膚。

蘊含純天然有機植物油及堅果油,富含維他命E和F,再加上植物綷取角鯊稀以及天然香薰油,令肌膚瞬間潔淨並同時滋養。每天簡便的潔面,便能為肌膚抗衰老、減退細紋,使肌膚回復緊緻有彈性。

 

小妹一向都會用到粉底液、唇彩、眼線液、眉粉等化妝,今次就一於試下卸妝力有幾徹底!

 [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=XPF3LZUmB2M[/embedyt]

只於適量卸妝油加上打圈按摩,好快就已經見到唇彩、粉底液同眉系列產品完全溶解卸去。

而眼線膏同眼線液只要用紙巾一抹都可以完全卸走。

 

卸妝後,除咗肌膚變得乾乾淨淨外,感覺肌膚好水潤,完全無卸妝後乾繃繃感覺,而且味道好Nice,使用後好舒服。

文章介紹為個人喜好及用後心得,不同人士各有喜好,體質亦各有不同~

是次產品及成分資料由品牌提供

小妹仲有其他Blog,FB PageIG,歡迎大家去睇~

Posted in 護膚 | Leave a comment

再見茶漬同咖啡漬|黑人牙膏全亮白極緻牙膏

咖啡同茶向來都係小妹杯中物,日飲夜飲總會帶來茶漬同咖啡漬…

每次笑同講野都會因為茶漬同咖啡漬令自己要收收埋埋,唔夠膽盡情開口!

今次小妹就要為牙齒打扮一下~

收到來自黑人牙膏嘅首創美容級Q10全亮白極緻牙膏(沁爽薄荷味)就剛剛好啦!

Darlie Supreme 全亮白牙膏注入SWA、3倍黑人皇牌美白因子及抗氧化CoQ10,為牙齒防護同時進擊。

 

全亮白牙膏一方面可以形成高密度保護層,令牙齒不易上色。另一方面可以分解頑固牙漬,重塑牙齒亮白,改善色澤不均。

 

藍色牙膏感覺冰涼,只需一粒大豆的份量就已經足夠,而會越刷越多泡泡。

全亮白牙膏和一般美白牙膏不一樣,沒有似磨砂感覺,不會令牙齒法瑯質受破壞。

擦完牙,牙齒微微白了,Keep住日日用,明顯茶漬同咖啡無咁易上色。

牙齒慢慢一步一步變白。

想了解更多黑人牙膏產品,可以Click入 Darlie Hong Kong Facebook

文章介紹為個人喜好及用後心得,不同人士各有喜好,體質亦各有不同~

是次產品及成分資料由品牌提供

小妹仲有其他Blog,FB PageIG,歡迎大家去睇~

Posted in 其他 | Tagged , , , | Leave a comment

保濕面膜開架之選- 妝蕾 ®泰國蠶絲面膜

原來小妹真係好耐無更新BLOG…事源係工作關係加上小小懶惰令到暫停咗一段時間,不過大家放心,小妹之後都會勤力KEEP住UPDATE!

懶惰嘅小妹今次決定要向大家介紹一件懶人必備護膚產品 – 妝蕾 ®泰國蠶絲面膜。

於2014年諾帕頓·礽西先生在泰國研發出妝蕾 ®泰國蠶絲面膜,以與人體皮膚極相似並且具有強力精華液儲存力嘅蠶絲製成。面膜不單貼敷性強,而且滲透力強,再加上蠶絲具有多種胺基酸,有助將精華液滲入肌底補水同時促進肌膚代謝,令肌膚長效展現光澤感。

妝蕾 ®泰國蠶絲面膜至今全球銷量已經突破2億多片,不單係泰國人氣面膜之選,連有面膜狂人之稱嘅范爺(范冰冰)同內地人氣影星林允都選用。

未敷面膜之前當然要確保買到正貨先,如果用到假貨仿版,無功效事小,敷壞皮膚事大呀!

首先當然去指定零售商買就最好啦!妝蕾 ®泰國蠶絲面膜 已經登陸全線SASA化妝品、萬寧、屈臣氏、雅施ASTER及阿布泰國生活百貨。

當然有可能其他地方都會有售,小妹一於同大家分享下點分辨真偽妝蕾®泰國蠶絲面膜。

真嘅妝蕾®泰國蠶絲面膜(金)包裝上有Gold字,無嘅就好可能係假貨。

另外, 包裝後面有圖文並茂嘅使用說明同正貨QR CODE防偽標籤添!

 

最重要係正貨QR CODE防偽標籤, 只要刮去銀色塗層見到16個位數字防偽驗証碼。

 

SCAR個QR CODE, 輸入16個位數字防偽驗証碼就可以Check到係唔係正貨, 而且仲可以了解到面膜更多資料, 用家就可以用得安心。

介紹完點買正貨, 當然到試用分享啦!

 

妝蕾 ®泰國蠶絲面膜分別有金色及銀星兩款不同功效, 每盒有10片。

金色功效主要以緊緻、亮白和淡斑去痘為主, 含有具抵抗黑色素生成的金箔、能保濕抗皺的蝸牛原液、有助修補肌膚細胞及延緩皮膚衰老的膠原蛋白。

銀色功效主要以保濕、提亮、收毛孔為主, 含有舒緩肌膚敏感的尿囊素、具保濕潤肌功效的甘油及甜菜鹼。

 

敷面膜前當然要知點用啦!每片包裝上都圖解使用。

當然係香港指定零售商買仲有中文使用說明添~

 

打開包裝就見到用白色膠膜和藍色纖維紙包住嘅面膜。先撕去白色膠膜並敷於面上, 定好位置後再撕走藍色纖維紙, 敷10-20分鐘就OK!

小妹因為面上出咗不少痘痘, 所以首先用咗金色, 希望可以去痘先。

 

用完幾片後, 面上痘痘出少咗, 而且痘痘印有減淡…小妹比較高興係膚色有改善, 用後起碼無咁「黑面」情況。

保濕方面都不錯, 因為敷完面部唔再乾繃繃。

 

之後試埋銀色, 要為肌膚保濕同提亮。

銀色真係保濕一流呀!小妹用完最大感覺係個妝KEEP到一日, 溶妝情況減少。而且上妝時更貼服, 好大機會係因為面膜具有持久保濕功效。

敷完唔化妝面上好似有層水膜包住肌膚, 令肌膚水潤光澤同時減少肌膚水分蒸發, 全日都唔會感到面乾要噴保濕。

小妹有好康情報…依家莎莎萬寧等都係$7X就已經有10片,啱曬日日敷嘅朋友入手啦!記得認住個方形QR Code防偽標籤同16個位防偽碼先係正貨

文章介紹為個人喜好及用後心得,不同人士各有喜好,體質亦各有不同~

是次產品及成分資料由妝蕾 ®香港獨家總代理提供

小妹仲有其他Blog,FB PageIG,歡迎大家去睇~

Posted in 護膚 | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment