輕透保濕底妝@Curél

近日既天氣開始變我好熱,未搽粉底,都已感覺到好痴笠笠,而近日CarTungBaBy就收到Curél 輕透保濕底妝系列,佢可以針對想要無負擔咁又遮到瑕既敏感性肌膚,就等我試一試佢係咪真係甘WORK先~

Curél 輕透保濕BB霜分左自然肌同明亮肌2隻色,
點分?一係睇包裝紙上圈位位置,或後面說明位置,一係就BB霜後面黑色底同無色底個圈位置。
Curél 輕透保濕底妝系列特點:
1.輕薄易推,獨有專利「輕透粒子配方」,輕輕一推就能均勻塗抹於面上,完美遮蓋面上瑕疵及撫平粗糙,締造均勻膚色,並減低妝容厚重感。
2.妝容持久, 蘊含「長效抗油脂技術」,減少因油脂出現而引致的溶妝情況,令妝容更持久貼服。
3.Ceramide保濕護理,蘊含「潤浸保濕Ceramide功能成分」及「桉樹精華」,深入滲透至角質層,讓肌膚回復高密度水潤狀態,並提升屏障功能,讓肌膚保持水潤健康。
4.低敏溫和配方 – 不含香料及酒精,通過防敏感測試及已對乾燥性敏感肌膚進行貼布測試,採用100%物理性防曬,性質溫和,不會對肌膚造成刺激,敏感人士可放心使用。
 
 

以我既膚色,我多數都係會選擇明亮肌,佢既質感真係好薄,而且真係好易推,有種似bb cushion既薄,而且既遮瑕度唔錯,可以蓋到我面上既色斑同少少泛紅位。上完粉整體真係好有光澤感。
   

而自然肌既顏色只係怩明亮肌稍為深少少,所以我個人覺得分別不大,而亦都唔會覺得呢個顏色係令皮膚望落去偏黃,唔錯~
   

而出街出成日,我最多都係用左1次面油紙,而係甘熱天時又唔會溶妝,真心推介之選,最重要係佢價錢幾平,絕對係平野有好野既表表者。
 

好喇,我既分享到呢度,希望大家鐘意啦~

以上產品由品牌提供試用

Posted in 化妝 | Leave a comment

天然、安全、無毒害@ Jouvé

近日CarTungBaBy收到新產品,就係Jouvé,可能大家會對佢有d陌生,佢係嚴選多種天然親膚植物精萃, 吸收快、同時大幅淡化暗斑、撫平皺紋, 重拾肌膚光滑, 再現年輕風采。全系列產品保證無添加合成防腐劑與有毒成分。
Jouvé穿越時光,發現最美的自己。

今次收到既產品佢係非常有心思,用一個好靚既禮盒裝住,而且仲有埋個電腦袋,好正呀~岩晒我用!!!!
 

其實生左阿女之後,話就話我年齡仲係後生,但湊女既日子係令我加速變老左好多,而且d毛孔粗大,色斑真係浮晒出黎,所以揀護膚品,我都係嚴選過,而Jouvé亮肌喚白凝霜係有助還原完美無瑕既精緻容貌。純植物萃取成分大幅減少暗斑,令您既肌膚煥然一新。 加上天然精油明顯改善乾燥、粗糙皮膚,展現令人驚豔既光滑肌膚。多功能萃取物不但有效滋潤肌膚,亦可以係惡劣環境中發揮保護肌膚之功效。嚴選既護膚成分將其卓越功能快速吸收至皮膚底層,並締造光滑細緻既肌膚。
 

佢既質地好柔滑,而且係吸收非常快,皮膚瞬間就變得白淨。而且有色斑位置都馬上變淡左~
P.S: 左圖係未用前,右圖係用後
   

而用完淨白,當然唔少得Jouvé緊致活膚精華露,我地對眼都好緊要架~ 佢可以立即減少眼袋、皺紋,重拾光滑肌膚。而天然礦物質立即呈現明顯的緊致效果。
深層皺紋與粗大毛孔皆可藉由安全、有效既自然元素獲得改善,進而恢復青春動人既膚質。
 

佢既質地係有D膠膠地狀態,輕輕向上抹,真係感覺好緊緻,而且真係馬上無晒d紋,感覺好神奇。
 

真心覺得用後感覺神奇,而且真係好有效,如果大家都有興趣想試下,可以去以下網址查看:
http://hkariixstore.com/categories/%E5%8D%93%E9%9C%8F-Jouv%C3%A9-%252d%E8%AD%B7%E8%86%9A%E5%93%81-Skin-Care/

以上產品由品牌提供試用。

Posted in 護膚 | Leave a comment

賜我大自然花療力量@Kiehl’s 金盞花蘆薈鎮靜保濕凍膜

講到鎮靜保濕,我除左諗到水楊酸之外,另一樣就一定係Kiehl’s 金盞花,我諗好多人都知Kiehl’s最出名就係佢既金盞花系列,但你地又知唔知金盞花係有咩功效架呢?金盞花其實即係菊花,佢係係萬壽菊花中萃取出佢既油分,而金盞花性質溫和,適用於各種油性膚質,包括敏感肌膚。對於脆弱敏感膚質具舒緩功效,而金盞花亦可以食用,所以用佢黎做護膚品絕對係放心同安全~而今次試用既就係金盞花既系列喇~

第一樣首先好緊要既係潔面,唔潔面又點可以做其他步驟呢,但我自己覺得,普通潔面產品洗完係好乾,無好乾淨呀塊面,但就連底層既水份都洗走埋,而金盞花深層潔面泡沫,佢不含酒精成份,可以有助暗瘡疤痕癒合,而且豐富幼細既泡沫可以徹底清除面部多餘油脂同污垢。有助保護肌膚既天然保護屏障。
 

我之前都聽人講過好起泡既產品係含好多起泡劑,而且會令皮膚更乾,而單睇金盞花深層潔面泡沫就知佢係保濕為先啦~唧少少出黎,佢係gel狀既,而且起泡唔會話好好好多,但for洗面真係好溫和,最重要係洗完都仲FEEL到塊面係水潤而又乾淨。
   

之後就當然要拍返少少爽膚水啦~Kiehls金盞花植物精華爽膚水,其實真係唔使我介紹,大家都識佢啦~佢不含酒精成份亦都係有助暗瘡疤痕癒合,具收斂效果既爽膚水,成份完全萃取自金盞花同其他天然植物精華,可清潔、均衡、活化、調理肌膚,並且有助改善輕微既肌膚敏感現象,亦適合男士係刮鬍後使用架~
   

而我個人呢,除左當佢爽膚水用,亦都會敷下D瘡仔同印位,令佢地快d消失。而基本使用既話,
皮膚上既泛紅位亦都真係會即時舒緩左~
 

最後壓軸出場既新品就係呢個–金盞花蘆薈鎮靜保濕凍膜,佢絕對可以話係大自然花療既力量,只需5分鐘,就可以做到鎮靜、保濕、冰涼啫喱配方,温和清爽,肌膚瞬間感覺清新。持續使用更有效修復肌膚,解決暗啞疲倦同肌膚缺水等問題,肌膚重拾健康光澤。所有膚質適用,包括敏感肌膚。
每週護理 : 潔面後均勻塗抹一層面膜,等候5-10分鐘後以清水洗淨。建議每週使用2-3次。
妝前急救 : 化妝前於乾燥肌膚敷5分,即時補水,令妝容全日更貼服。
曬後紓緩 : 日曬後使用可加速修護、補水及紓緩,改善乾燥泛紅。
 

其實我開頭以為佢只係一個普通洗水mask,點知,一敷無耐就好有感覺,第一次敷有少許"刺痛",因為皮膚好乾,feel到好似有一盆水要bump入塊面一樣。之後隔左一日再敷,就已經無“刺痛"感,明顯係因為我塊面水分充足,而且敷完之後,真係好水潤,好明艷照人,所以呢5分鐘真係絕對唔好慳。
   

敷完後我塊面真係變我好白淨同好柔滑。我真心覺我呢一件產品係真係值得任何一位sis去試。試過後你一定會鐘意!

好喇我既分享就到呢度,希望大家鐘意啦~

以上產品由品牌提供試用。
#KiehlsHK #peacelovecalendula #5minsoothing

Posted in 護膚 | Leave a comment