脫髮問題,我揀德善健髮,中醫藥健髮專家

瀏覽人數:232
發佈於 2020.06.16
自從生咗大囡後就開始有脫髮問題,點知生埋細囡情況更加嚴重,一日掃三次地都仲係成地頭髮,真係好令人煩惱!唔止咁,我最近仲發現自己嘅髮線愈來愈後,影相時見到個額愈來愈大添... 其實我天生頭髮就好幼,睇落頭髮都唔多。而家仲要有脫髮問題,頭髮就更加少,即係話我點樣努力去keep個樣都係冇用,頭髮稀疏個樣即時老十年...   之前已經有去過德善做中藥健髮,效果真係好好,做左幾次脫髮問題已大有改善。但可能近呢大半年面對肺炎疫情,經常擔心家人健康,在如此精神壓力下每晚都瞓得唔好,脫髮問題又再嚴重起來! 再係咁唔係辦法,再去搵德善健髮幫幫手!我選擇嘅療程係包括詳細髮理檢查、中醫師診症,頭皮深層清潔,同中藥焗髮。 護理顧問首先幫我做左個詳細嘅頭皮檢查,用儀器放大60倍及200倍檢查毛囊狀況,清楚睇到我嘅頭皮情況。唔睇唔知,原來我有好多毛囊都俾油脂塞住,仲有啲發炎,搞到頭髮唔可以健康生長。 之後有中醫師幫我把脈,了解埋身體狀況。 中醫認為「髮為血之餘」、「腎其華在髮」,頭髮健康同身體五臟六腑嘅狀態密不可分。 頭髮乾枯、油膩、脆弱、甚至脫落,皆因臟腑機能失衡。 所謂「牽一髮而動全身」,治脫髮必須從身體出「髮」。 醫師話我長期唔夠瞓及睡眠質素差,令體內嘅氣血不足, 繼而影響頭皮油脂分泌失調及脫髮。真係長知識了…要keep住一頭濃密頭髮,真係要內外夾攻! 對症下藥,療程開始。首先理髮師幫我做左個頭皮嘅深層清潔,清除晒啲油脂同頭皮屑,涼涼地好舒服,做完自己都感覺到頭皮乾淨好多,好似成個人都輕左咁。而且深層淨化、清潔毛囊,可以恢復頭皮水油平衡,兼且消炎殺菌。

之後就用醫師為我處方嘅外敷中藥,細心咁幫我敷喺頭皮同頭髮。 中藥可以刺激頭皮血液循環,修復受損毛囊,重啟毛囊自生機制,令毛囊得到健康,頭髮都生長得好啲! 然後再做埋蒸焗約20分鐘,促進代謝提升營養吸收,令療程效果更為顯著! 之後就洗頭同吹乾。整理好晒,靚住咁走。   值得一提,呢度嘅環境既舒適又乾淨,個個員工都好Nice,做療程時仲有養生飲品供應,我就揀左五花茶,好足料! 而且全部獨立房間,乾淨衞生,咁就唔怕俾人見到整頭嘅尷尬樣啦! 德善健髮所提供嘅中醫藥健髮療程,均由專業嘅中醫團隊度身設計。醫師診症時,仲會提供專業意見,如果客人有需要,仲可以開埋藥,實行外敷內服。內外並治,固本培元修護活髮因子,喚醒頭髮自生力量。   嚟緊我會繼續keep住做呢個療程,相信脫髮問題會慢慢改善,哈哈! 好野當然要開心share啦!咁好嘅療程大家想唔想試下呢?快啲去 https://bit.ly/3cyRAtr 登記體驗療程啦!   分店地址 銅鑼灣分店 百德新街57號海華大廈1樓C室​​​​2504 5222 尖沙咀分店 堪富利士道12號宏貿發展大廈10樓A室​​2368 8233 旺角分店 彌敦道625至639號雅蘭中心一期13樓1310室​2812 1898   營業時間 星期一至五:12:00-21:00星期六:10:00-19:00星期日及公眾假期休息   www.dshc.com.hk   #德善健髮 #中醫藥健髮專家 #89天從身出髮 #CMT頭髮修復自生療程 #純天然中藥外敷  
*本站之內容由作者所提供,並不代表本站的立場。因此本站對所有博客的立場、真實性、準確性及完整性不負任何法律責任。

相關話題

收藏此文章
  • Facebook分享
  • WhatsApp分享
  • Line分享
  • 複製連結

發表評論

{{commentText.length}}個字
全部評論 {{comments.length}}

作者最新文章

更多生活文章推薦