[KJFOODLIFE 大埔] 寒來了齊齊烤肉吧 牛魔王食盡美韓日

瀏覽人數:104
發佈於 2019.01.02

寒風來襲呢個星期咁鬼凍緊係要食熱啲,聖誕新年黎到當然要食好啲,牛魔王既我今次要食盡美日韓牛先夠本。

見大埔店新開好近就去到,店面同好多分店一樣都係分左兩邊,一邊係食炸雞一邊就係韓燒,門口有個地圖仔講全球分店地方。

望落去成個場既感覺都幾寬敞,同埋都幾光猛,大枱上面用木板隔開左兩台都可以有番個小私隠食飯,聖誕仲有裝飾。

先黎左韓式前菜,有泡菜豆芽等等,唔少得係燒烤用既醬汁,另外一坐底店員就會倒蛋液同加泡菜,食韓燒既其中一種樂趣就係食爐邊蛋。

見到呢個牛魔王既套餐真係好吸引,《韓冬主題二人套餐》($688),一個餐就包含哂三塊150g既美國西冷、1++濟洲韓牛同日本和牛。先由美國牛食起,係三塊之中最厚身既一塊,食落肉味都出較為有咬口。

1++濟洲韓牛一燒落去啲油香加上滋滋聲真係流哂口水,韓牛自從出國之後都好受歡迎,牛味濃香灑上少少鹽已經好食。

最後不得不提塊日本和牛直情大到舖滿個爐,和牛真係高質,油脂分佈均匀,入口既時侯油脂大爆發加埋超嫩口,三塊入面最愛呢一塊,呢個價錢食到三大塊牛真係夠抵食。

除左牛之外仲會提供左少少既菇類同埋翠玉瓜,輕輕咁燒一燒佢食,清清地可以一解之前食咁多牛肉既油膩感。

甜品有薑餅人雜莓雪花冰,食完個韓燒真係熱辣辣,就算天氣凍食個雪花冰都唔會覺得好凍,個薑餅人唔係得個樣,食落真係有好香既薑味。

飲埋杯暖笠笠既肉桂蘋果茶,入面真係好足料,一飲落去熱辣辣之外個肉桂味都好出,仲有好多既蘋果粒粒係入面。

店名:新麻蒲 BBQ
地址:大埔安邦路9號大埔超級城B區2樓287-295號舖

即刻入去Like & Share埋我地既其他頻道:
Facebook: KJFOODLIFE飲食玩樂地圖
Instagram: KJFOODLIFE
Openrice: KJFOODLIFE

歡迎合作或查詢:
Email: kjfoodlife@gmail.com

餐牌:

*本站之內容由作者所提供,並不代表本站的立場。因此本站對所有博客的立場、真實性、準確性及完整性不負任何法律責任。

相關話題

收藏此文章
  • Facebook分享
  • WhatsApp分享
  • Line分享
  • 複製連結

發表評論

{{commentText.length}}個字
全部評論 {{comments.length}}

作者最新文章

更多美食文章推薦