【一箭雙鵰】包辦日出日落的日本『秘景酒店』!

 

【一箭雙鵰】包辦日出日落的日本『秘景酒店』!

一次過可以滿足晒大家的願望,可以睇晒日出日落的美景酒店–伊良湖VIEW HOTEL, 酒店建於峭壁上,可以360度仰望大海。太陽從東面升起到日落西出都盡在眼簾,很值得去的一個美景酒店。

房間: ****
任選房間(二選一) 全可以望向大海(景觀日出或日落)任君選擇。

餐飲: ****
晚餐以BUFFET 為主,建議主攻熟食,刺身同SUSHI就不夠新鮮。但整體還算不俗。 早餐可以選擇在大堂的SEA VIEW咖啡室到享用早餐。

交通: ****
每日有兩班巴士係豐橋駅西口接送,早上又有巴士安排回去豐橋駅。所需時間為1小時20分左右。 也可以在豐橋駅東口轉乘巴士,在總站下車致電酒店安排專車接送只需要5分鐘。

周邊風景: *****
日出日落美不勝收,喜愛日出日落的朋友是必去的首選酒店之一。

整體評分為4.6 (5分總分),大家如果去開名古屋,又想玩得特別。伊良湖都係大家的首選。

大家除了係自己的房間外,還可以上天台看日出日落。酒店還有一間小教堂,景色真係一

流。

詳細資可參考以下LINK:
https://www.viewhotels.co.jp/irako/

當然想玩得特別又唔想左想右想,不妨搵我地幫手計劃一個好行程吧!

匠心の旅 Travel Plan Ahead

This entry was posted in 住宿, 其他, 外遊美食, 日本, 自駕遊, 觀光, 酒店 / 度假村 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 【一箭雙鵰】包辦日出日落的日本『秘景酒店』!
  1. chrisbobo78 says:

    好正喎! 唔知有無婚禮可以係到攪呢?

    我相信個個賓客都會好樂意係到住….一萬個驚喜!

  2. What a stunning hotel that can have a good view in sunrise and sunset!

    How come you always can seek such kind of nice hotels we never know!

    You are really the expert of Japan!

    I ask my friends to follow your fackbook and IG pages already!

    How an amazing view! :)

Comments are closed.