『一間充滿著【仙氣】的日本溫泉旅館』

『一間充滿著【仙氣】的日本溫泉旅館』

一早起床,打開窗簾一望,白雲飄飄,太陽剛剛升起,一陣陣的仙氣慢慢咁飄進來。好似身處於一個世外桃源一樣,只可以用目瞪口呆嚟形容,果對濛濛鬆鬆的眼睛,眼鏡都唔記得戴,係到望了好一陣子才懂拿相機出來拍個照。深深給它那種仙氣咪住了。大家看到相片嗎? 一點也沒有誇大的。

位於茶臼山上的休暇村茶臼山高原,喺係愛知県的最高峰。可以想像從山上遠望落去景色真係一流。如果好似我咁好彩,就會見到野鹿出嚟搵食,真係唔同係奈良見到果D自養鹿,只可遠觀而不可褻玩焉! 哈哈

房間: ****
遠望山景,夜觀星星。設備齊全。大浴浴採用茶臼山高原地下水再加上段戸鉱石,美肌一流。美女俊男們 GOGOGO!

 

餐飲: *****
晚餐在地下的餐廳以會席料理+BUFFET,食物一流﹐夠新鮮。望住個小山丘,好彩的話就會見到野鹿們出嚟覓食。見到佢地食得咁,婆婆公公們都大叫”好好好”,又一愉快的一餐晚飯。 早餐就會以BUFFET 形式, 包大家食得飽飽才離開。

交通: ***
每日有一班巴士係 JR東栄駅接送,中午又有巴士安排回去 JR東栄駅駅。所需時間為1小時左右。 自己開車就比較方便。

周邊風景: ******
必看仙景般的日出,喜愛日出的朋友仔真係必去。

整體評分為4.7 (5分總分),其實東京同名古屋出發兩邊都係唔到岸架…
但勝在夠靚夠神秘。無乜人去過!

仲有一個玩意就係去睇芝櫻….哈哈…我之後會分享俾大家。
但時間就過晒啦! 要等下年6月頭再出發先見到了。
其實只係去住下吸收一下仙氣已經不錯。

當然想玩得特別又唔想左想右想,不妨搵我地幫手計劃一個好行程吧!

匠心の旅 Travel Plan Ahead

This entry was posted in 住宿, 其他, 外遊美食, 日本, 自駕遊, 觀光, 酒店 / 度假村 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 『一間充滿著【仙氣】的日本溫泉旅館』
  1. ooooh…lovely stunning sunrise view
    We would like to stay here to enjoy the view!
    wild dear is also very attractive

    Thanks for your sharing!

    :)

    • Thank you for your support!

      We love wild dear so much! You can enjoy the nice view there as well as wild dear ….

      Travel Plan Ahead
      匠心の旅

Comments are closed.