美景白川鄉外之選

<<白川鄉外之選>>

見到好多朋友呢幾個月都話要去白川鄉睇合掌屋, 又會問我好唔好STAY一晚呀! 其實我覺得一日DAY TRIP 就夠了。因為要影的景點應該一個中午時間也能弄好。尤其是冬天,入夜後真的非常寒冷,所以入黑前回去市區是比較好的。當然我都覺得幾靚架,我自己也去了兩次,一生人也應該去一次看看吧。個人覺得冬天去應該是最美的。

但其實大家知唔知道還有一個地方都可以看到呢個傳統小屋。
呢個就係柏崎市。可能大家未聽過亦未去過,但我覺得呢個地方應該能媲美白川鄕的。但呢個地方可以選擇係夏天去,但我今次就選擇冬天去。好大風雪,但都叫到此一遊! 又一個好經驗,去旅行去景點其實時間的捕捉也相當重要的。所以搵一個旅劃人去計劃行程還比自己盲衝衝的去搵來搵去來得更快更有效率!!!

 

 

TRAVEL PLAN AHEAD

This entry was posted in 住宿, 其他, 其他, 外遊美食, 日本, 活動, 消閒, 興趣, 觀光 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.