↗‡ DURIAN 榴槤BB出沒記 ‡↘ 炎炎夏日嘆 ɷ 貓山王果肉Gelato Bar ɷ

夏日炎炎,心癢癢想去一躺旅行??

東南亞地區必定是夏日旅遊首選,泰國、馬來西亞等……飲椰青、食榴槤,吃山竹,真識享受……..

未計劃好去邊旅行之前,來品嚐一下DURIAN BB貓山王美食止住咳先^.^

 

DURIAN榴槤BB在馬來西亞經營超過20年生意,擁有一個貓山王果園,出產品質好的貓山王榴槤。當然不是人人都能接受到榴槤,有人覺得榴槤味奇怪難聞,但如果你愛懂得品嚐,你一定會愛上它,喜歡它的口感、入口的層次以及香味。

早排三十幾度的天氣,最好就是吃雪糕雪條……

這盒貓山王果肉Gelato Bar雪條確實來得合時,更附有冰包及保溫袋,保持產品的最佳溫度。

貓山王榴槤Gelato Bar     HK$350/8支裝     HK$50/支

記得同DURIAN BB速遞哥哥交收時,香味已經由OFFICE大門直衝至PANTRY,同事對我手上的DURIAN BB保護袋已經眼金金,知道左果盒係榴槤Gelato Bar後更是瘋狂起來,看來公司裡懂榴槤的朋友也不少呢~!!!

未拆包裝已經香氣四散,一打開包裝確實不得之了,非一般榴槤雪條咁簡單丫,由貓山王mix D24兩種品種的榴槤,份量多達30g的貓山王果肉均勻分佈整條Gelato Bar,入口能咬到一絲絲的榴槤果肉,配合由D24榴槤製作的香甜綿滑的Gelato Base,絕配~!!!!

好野係要同人分享的,一盒8支的貓山王果肉Gelato Bar就成了我和同事的飯後甜品…..

同事食完都讚口不絕,有人仲想添食-.-好彩我手快,否則自己無得食

榴槤咖啡

hk$80/6包

除左Gelato Bar之外,仲有榴槤咖啡,最岩每日無啡不歡的我

這款4合1榴槤咖啡不含香精,用上D24榴槤果肉磨成粉,配合咖啡粉、糖及奶粉。以Zip袋包裝,一開封已經有一股榴槤香湧來。

今日大膽新嘗試,一大早就來嘆杯榴槤咖啡,果然每一位進入office的同事都被我杯榴槤咖啡吸引過來^^

不過我個人唔好太甜的咖啡,所以我一杯熱水,只用上三分之二包咖啡粉,一沖即溶,粉粒幼細,咖啡入口香濃細滑。

D24榴槤蓉     HK$50/120g     HK$160/450g

 

夏日消暑甜品除左出名的Gelato Bat,仲有冰凍榴槤蓉俾你選擇….

以D24榴槤果肉、混以奶、糖以及棕櫚油,可以即食爛甜品,亦可成為製氖甜品的材料,如榴槤PANCAKE、榴槤糯米糍等….


從冰格取出後,可在室溫放涼10-15分鐘,這狀態的榴槤蓉會更Creamy軟滑,就好似milkshake一樣….等我搵日又跟同事SHARE先~~



訂購資料: http://www.durianbb.com/

 

**是次產品及產品資料由 DURIAN榴槤BB 提供**

 

Instagram: tiffany0817

 

My Blog

✐ Beauty Exchange ✐ Beauty Life ✐ Blogspot 

✐ ELLE ✐  iTrial ✐ SHE.com 

✐ the Ztyle ✐ U Beauty ✐ WeShare 

This entry was posted in 甜品/飲品. Bookmark the permalink.