【海馬仔遊日本】 鹿兒島親子遊 DAY 3 – 士多啤梨盛產

【日本】 鹿兒島親子遊,回味士多啤梨盛產期,未知幾時有得再去時,回味一下⋯我們第三日一早起來就去了離霧島車程大約30分鐘左右的山上農場區,這邊有好多 「觀光農場」 在不同時間售賣不同水果,12-5月就是士多啤梨的盛產期,除咗有一盒盒買,有些農場仲有得即摘即食!
.
.
建議出發前最好先查詢營業時間
‼️記得有些農場是要之前在Facebook/ 網上/電話預約
.
.
==========
我哋最後去了 吉村観光農園
士多啤梨有大、細粒買,價錢大約600-800円/盒,價錢不是超平,但士多啤梨超甜!❤️ 買之前仲有得試食!
.
.
Mapcode: 216 725 397*64
地址:鹿兒島霧島市国分重久5726-8
.
.
==========
親子鹿兒島自由行  行程分享:

————————————  

請Like Facebook 海馬仔成長日記  │ 亦歡迎大家電郵聯絡我們試用產品或出席活動~
=====海馬仔Channel=====
This entry was posted in 好去處, 日本 and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.