魔法打卡點~弘大哈利波特主題Cafe

熱門魔法打卡點~弘大 943 King’s Cross 哈利波特主題咖啡廳,以為要去英國先至有哈利波特景點,原來韓國都有!仲要喺弘大!海馬媽我由細已是Harry Potter迷,一定要進入魔法世界參觀一番!如果你係Harry Potter迷,就不可錯過啦!

 

 

這個咖啡廳設計到好似Hogwarts School of Wtchcraft and Wizardry,如果想影兩張相打過卡就算,一樓(地下)外已有免費拍攝景點,而Fans 則唔可以錯過二至四樓的大量影相位,不過就要有消費才可以上去啊!

 

 

一樓

是點飲料區,這個時候可拍下一樓的魔法棒書櫃景及外面9 3/4 車站 (免費拍攝都可以)

 

食品和飲品都帶有魔法味道~

 

 

二樓

攞左飲品後,可到二至四樓坐下來享用飲品及食品,同時間你會發現很多歐洲風格小物裝飾佈置,而且仲有Harry Potter Episode 1-7集書可以免費睇~重溫下故事情節~

 

 

三樓

好似hogwarts’ common room…

 

三至四樓的樓梯間還有各式各樣復古的肖像畫

隨處可見遭通緝的魔法師告示~讓人彷彿真的身在魔法世界裡

 

電梯內也不放過,都佈置得好似入了魔法世界!

 

 

另外,仲有魔術師gown可以免費穿上影相,總之大家影相打卡的話可以用上2小時以上啊! 有興趣的朋友,不妨來一來啊!

 

 

943 KING’S CROSS 哈利波特咖啡廳 

中文地址:首爾市麻浦區楊花路16街24號

營業時間:一至四11:30~22:00、五至日09:30~22:00

交通:弘大9號出口步行約7分鐘

 

This entry was posted in 南韓, 興趣 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.