【免費送3D砌圖蛋】大人都玩得~跟車掘蛋贏獎品 @ Easter Go 美贊臣

正式踏入復活節假期, 本來今日先帶SY到葵廣「醫肚」, 不過, 我們一走出地鐵站,
SY
已經大叫:「嘩! 對面咁熱鬧嘅?
 
 
原來, 美贊臣在搞RoadShow, 拍照上載Facebook便送氣球…SY不停打量「Easter GO遊戲車」, 眼神開始有點鬼馬~

https://youtu.be/yYVO7VYOo4Y



SY:「爸爸, 原來上面有得玩泥沙架, 上去囉~上去玩囉」
 
 
要登上遊戲車便要先拍照上載Facebook, 再排除, 在等候過程中, 我跟他約定:「你唔好玩到成身沙, 你知爸爸有潔癖喇」
 
 
原來, 遊戲不論幼稚園, 小學, 甚至大人都可以參與, 工作人員說:「係呀!大人都可以玩架」
 
 
SY:「我想同爸爸一齊玩」, 工作人員說:「大人題目要難D, 就係係沙堆入面掘出印有新界區地標嘅復活蛋~1~2~3~開始」
 
 
:E隻企鵝啱唔啱呀? (SY:爸爸~E隻係單腳鳥), 工作人員:「濕地公園, 小朋友你話啱唔啱? (SY:天水圍~啱呀)
 
 
之後SY:E隻獅子係咩嚟? (工作人員: 獅子山), ! 唔係新界, 係黃大仙」(你點解會識?)
 
 
馬騮山~香港大球場~地質公園, 究竟那一個不是新界區呢? 小朋友不停問工作人員,
工作人員又很有耐性講解
 
 
完成遊戲後, 工作人員說:「送返一盒限量版「3D復活蛋砌圖」畀你, 小朋友你嘅解決問題能力都幾好喎~(佢唔讚得架佢會囂張囉)
 
 
遊戲玩完, SY仍然堅持不肯離開, 他說:「我想玩多一陣沙, 平時你又帶我去沙灘…(你唔覺得D沙望到都好痕咩?), 沙唔會痕架, 好好玩呀!
 
 
:「其實, 你係度做緊咩呢?, 聚精會神的SY:「我要堆返好D, D沙遮返晒佢哋呀」(平時屋企又唔見你咁好手尾嘅?)
 
 
我問工作人員:「你哋請唔請小幫手呀?
佢堆沙都堆得好似幾好喎」
 

美贊臣「Easter Go遊戲車」活動詳情

日期:4月22至23日

費用:全免

4月22日(六) 12:00-20:00 旺角朗豪坊

4月23日(日) 11:00-19:00 沙田排頭街(近宜家家居) / 大埔昌運中心
大仁生活facebook

#美贊臣 #DHA #360小人類#FUN享探索更大世界#小腦袋PowerUp

#識玩一定玩EasterGO #復活節限定 #專注力好D玩遊戲叻D學嘢都快D

#內含朱古力復活蛋 #野生捕獲復活蛋 #蛋全部都係蛋

This entry was posted in 消閒. Bookmark the permalink.