【排咗一個鐘】人哋話:全越南最好食牛肉粉? @ 錦麗

上星期, 一約而同兩位朋友也同時FW錦麗登陸觀塘apm的消息給我, 其中朋友A:「早D去好呀! 趁老闆未返越南, 我驚之後味道會唔同」

於是星期六晚上7時到達, 我對SY說:「哦…都唔係好多人啫…」, SY望一望答:「爸爸…條龍係排到去隔離後樓梯先啱呀!」(吓??乜咁多人鍾意食越南粉嘅)


人龍中個個也趨之若鶩說:「華爾街日報話係全越南最正牛肉粉」,「我上次去越南食過, 佢哋D牛丸正到暈」, 「越南喺大排檔好Feel啲喎」

我沒有去過越南便只有一個「聽」字, 大約60分鐘終於到我們入座啦!!

甫一坐下, 店員即時遞來兩杯芽菜, 青檬, 薄荷九層塔…另外, 還有一店員摩打手的不停製作…

 

全文+VIDEO請繼續瀏覽: http://www.dayanlife.com/2017/02/blog-post_13.html

大仁生活facebook

This entry was posted in 其他. Bookmark the permalink.