【迷你倉格到盡】一網攪掂晒‧屋企多返好多位

話說前日, 阿太傳來拍賣連結:「幫我Bid晒佢, 好抵呀! 全部Re-Ment都係$99, 間屋, 雪櫃, 洗手盤全部好好襯我D杯緣子, 幫我買晒佢哋返嚟」
 
我答:「吓? 上個星期先送咗間Re-Ment屋畀你, 你又買多間一模一樣? (:變兩層高唔好咩?), 屋企邊有咁多位呀?

 
一句撻著杯緣子專家 (今次真係捉蟲):「我D杯緣子全部細個手指尾, 你儲啲Bearbrick人咁高, 仲話訂多咗兩隻牛奶妹, HelloKitty, 我唔理你, 你自己出去搵個近近地嘅迷你倉攪掂佢哋」
 
無奈的我:「迷你倉好鬼遠先有架,
屋企附近邊有迷你倉呀?
 
阿太:「唔係喎, 我聽小豬媽講, 有個Storage setect嘅網, 有齊晒全港九迷你倉資料, 你唔駛自己搵架你問小豬媽啦, 你啲Bearbrick隻隻都幾千蚊咁貴, 放係迷你倉好呀! 安安樂樂24小時嘆冷氣, 咁就唔怕發毛啦」
 
一直以為迷你倉只存在於柴灣, 粉嶺, 火炭的山卡拉地方, 但原來過來人小豬媽話:「唔係架, 你上storage-select.com,
用「搜尋」就可以搵晒26, 22個地鐵站附近所有迷你倉資料啦」
 
想不到達哥都有好介紹, 這個Storagesetect真心易用, !原來一揀旺角就有三間選擇, 我家步行5分鐘的鴉蘭街, 原來就有迷你倉, 真的住了10年也不知道.

 

 
三間選擇, 即時可以格價, 比較各類配套哈哈哈!! 原來(10~15)都只是$550. 抵抵抵!!
 
從未租用過迷你倉的, Storage setect內還有每一款迷你倉尺寸大小的Video給我作參考. 估計我家的400%,
1000%
全部搬過去, 還有空間繼續買新貨喎.
 
我對阿太說:「我係storage-select.com網上預留咗個迷你倉啦, 你過兩日放工同唔同我去睇下個實際Size?
 
阿太說:「小豬媽話好似送100GoGoVan路費喎, 你個倉係邊?
 
:「吓? 係後面街咋喎, 2分鐘車程用GoGoVan會唔會畀人鬧架? 不過, 話時話, 咁近, 不如放你D杯緣子同Re-Ment入去囉, 咁屋企可以多返更多位」
 
阿太說:「係喎, 送走晒你啲Bearbrick, 不如你幫我去日本Yahoo
bid
埋嗰D絶版Re-Ment和果子啦正呀! 屋企多咗咁多位…Yeah!
 

大仁生活facebook

 

 

#迷你倉 #迷你倉格價 #最平迷你倉
#Ministorage #StorageHongKong
 
 
 
This entry was posted in 個人, 其他, 趣聞. Bookmark the permalink.