【細路哥瀡熊貓】我與熊貓再有約會 @ We嘩!奧海城

學校復活節假期最後一天, 我們相約悅悅一同去奧海城跳「We嘩!充氣嘉年華」,兩位小朋友開心到不得了!


跳彈床的魔力認真大, 因為前一天, SY還在熱烈發燒, 當日中午便如有神助一樣, 藥到病除…


當日我們約定4時集合, 悅爸還疑問:「佢兩個點樣可以跳到3個鐘呀?」(我覺得完全無難度, 如果SY不是大病初癒, 跳足6個鐘佢都夠膽)


兩名帶子洪郎就開始陪玩, 陪跳…兩位小朋友先走入「復活小巨蛋」, 我最初以為旁邊的小雞一樣可以進入…誰知空歡喜一場.


之後就到又高又斜的皇牌熊貓天梯, 這亦是吸引我來的目的….熊貓你等我…我一陣就來會一會你!


中場休息玩泥沙, 兩位大廚說要造叉燒包, 小籠包, 豆沙包, 卒知一手綠色, 還繼續堆堆堆, 我最初奇怪為何3分鐘時間如此冗長…原來因為沒人排隊, 所以工作人員給他們玩多一節…


休息過後的「我要做騎師」, 原來SY不是太喜愛, 但因為他見悅悅玩, 於是便齊齊圍著牧場轉轉轉….

可能SY不愛一上一落的前進方式, 我估計應該也要花很大氣力, 因為完畢後, 悅悅說: 「我E家兩隻腳仲騎吓騎吓咁呀…」(咁犀利??)


如是者, 兩位小朋友又繼續不停跳熊貓, 跳小巨蛋, 趙流沙, 跳小巨蛋, 跳熊貓, 跳熊貓…


霎眼間又到7點We嘩關門啦!!

當報時訊號一響, 終於完場啦….參與的小朋友逐一離開, 而剛才正正經經工作哥哥姐姐, 就變成大細路一樣, 齊齊排隊進入大熊貓體內瀡瀡瀡. 真的大人細路都玩到笑呵呵

 

 

This entry was posted in 活動, 消閒, 興趣 and tagged . Bookmark the permalink.