明月吐光 冤鬼風裡盪 地獄密室好玩到震 @ Mr.X 哈囉喂鬼新娘好得人驚

「明月吐光, 陰風吹柳巷, 是女鬼覓愛郎」無錯!! 今日我們齊齊落MR.X自創地獄,  倍伴淒厲鬼新娘 , 深宵偷拜月光.

首先多謝MR.X邀請, 所以我們才可以齊齊飛越十八層地獄, 再折返人間哈囉喂. 今日絶對好玩到震!!

紅磡MR.X於10月, 每逢五, 六, 日, 將第五, 第六, 及第七個密室打通, 變成超過5000呎Halloween「地獄」, 全程玩到嘩!嘩!嘩!聲. 因為MR.X地獄並非集體解謎, 而要單打獨鬥!

猛鬼情景黑麻麻, 負責人Onson話:「如果女仔係怕, 就可以兩個人齊齊入去玩啦…」

8大鬼地域包括: 輪廻巨輪, 生死冊房間, 死囚走廊, 牛頭馬面, 萬人塚, 暗黑通道, 無頭咒怨, 死蔭幽谷. 不過我想講兩個人玩, 效果更更更加驚…

又彊屍, 又地獄大使, 又無頭鬼新娘, 還有厲鬼貞子陪你走過5000呎「地獄」, 愈行得慢, 愈多鬼朋友齊齊圍著你.

生死註冊官話:「你太太同你朋友真係破晒我們行得最慢記錄, 逐CM逐CM行仲得人驚呀!!」

地獄密室內記得要聽鬼朋友的命令, 否則我也不敢確定朋友你會否變成另一位新的鬼成員喎…嘻~嘻~

咿哇鬼叫, 嚇到喘不過氣, 甚至早前一大班年青人更加被嚇至心慌慌, 有位朋友仔對我說:「好驚架..你要小心啲呀…」

不過, 每位順利拆返人間後, 也興奮到極點, 包括我和5位朋友, 其實我們個個也不捨得走, 最好給我多落一次MR.X地獄喔!!

不過, 阿囝則被嚇到失魂落魄, 誓死不入鬼界範圍, 到後來所有鬼朋友出來合照時也大叫 :「鬼呀!~女鬼呀~! 好驚呀~」

當鬼哥哥即時脫下衣服對他說:「我變返人啦…」, 他才敢走近半步,但又被另一位鬼新娘一出聲, 阿囝又隨即彈到樓下入口處, 不敢再上來.

他的反應真的連在場所有各位鬼朋友也笑到閉不上嘴.

今日除了多謝MR.X外, 更加要多謝一班演藝學員的同學, 用心及投入的演出, 每位也如同鬼上身一樣, 鬼咁精彩, 愛死你們.

https://www.facebook.com/mrxhk

 

Facebook : https://www.facebook.com/hayakutang
http://dayanlife.blogspot.hk/2014/10/mrx_20.html
This entry was posted in 活動, 消閒, 興趣, 香港 and tagged , , . Bookmark the permalink.