新年到!如果想買禮物去拜年,
唔一定要買賀年禮盒~
護膚品絕對啱哂貪靚的親戚朋友。
最近幾星期天氣都相當乾燥,
為左要皮膚靚住咁過年,
保濕措施當然有做到足啦!
2018年年頭,
SK-II新出了一款長效鎖水神器–
SK-II R.N.A. 輕盈立體緊緻精華霜,
試過之後真係返唔到轉頭。
一直以為厚身的面霜才夠滋潤,
今次SK-II這款新品一反傳統,
以創新的鎖水結構讓精華霜更透薄吸收,
提供猶如空氣般輕盈無負擔的長效保濕及滋潤,
締造全方位緊緻 V 臉,由內而外綻放年輕!
大家有冇覺得佢熟口熟面呢?
這款SK-II R.N.A. 輕盈立體緊緻精華霜(Airy Milky Lotion)跟立體緊緻精華霜好相似!
SK-II R.N.A. Airy Milky Lotion呈現如空氣般輕盈的質地,更被譽為「空氣霜」。當中注入了全新研發的鎖水結構「Radical New Age 複方」,讓肌膚表面佈滿水凝網,將 PITERA™、綠球藻萃取物、棕櫚醯五肽-4 等珍貴成份牢牢鎖住,給予肌膚長達 12 小時的強效保濕。
空氣霜不僅質地輕盈透薄,
而且更具緊緻功效,
有助打造青春柔韌肌膚,
由內而外綻放年輕光澤~
之前用過立體緊緻精華霜後,
肌膚的確變得更柔滑緊緻,
但我的肌膚比較乾,
冬季使用要混合護膚油…
不過今次的空氣霜就不同了,
保濕鎖水方面真的大大提升!!
質地輕盈無感,為肌膚帶來新體驗。
精華霜貼心地附有一支小匙羹,使用時以挖棒取出適當份量,方便又衛生!
以小匙羹取出約一顆紅豆大小的 R.N.A. 輕盈立體緊緻精華霜
以四指由內到外均勻推開,按摩面部加強吸收~

 

將虎口貼近下巴,大拇指向內,食指直立貼近法令紋,然後向後拉提至耳朵位置,並重複五次。利用食指側移向額頭中心,並沿着額頭滑至兩邊太陽穴進行按壓。

空氣霜輕輕推開後,已經很快滲透,
質地完全不像冬季使用的面霜,輕柔無感。
簡單點說就如精華一般輕喇~

 

 

數十秒內完全吸收,
空氣霜果然是名副其實的輕,
而且沒有笠笠的感覺,好舒服。

加上使用時配合按摩,面部水腫大減!
使用了數星期,用上這瓶除了省掉不少保濕工序,肌膚變得更加水潤緊緻。

SK-II R.N.A. 系列向來都能做到持久嫩滑有彈性的效果,今次空氣霜更加輕感滋潤,乾紋都淡化不少~ 鎖水力強,及後上妝都更加貼,大大減低浮粉的機會。

SK-II呢瓶「空氣霜」陪我靚住過年,
大大盒好耐用,不過我諗數月之內就可以用到見底喇!
無重輕盈的立體緊緻精華霜,
為我的肌膚注入年輕活力和源源水份,
不但一試愛上,回購率也太高了喇~
多謝SK-II的Airy Surprise!
而呢款「空氣霜」,當然都可以配合Magnetic Booster智慧小紅棒一同使用啦,滲透力仲可以加強3倍~ >>Magnetic Booster智慧小紅棒的分享<<
有關SK-II~
想看到更多即時分享,可以到facebook page讚好呢!
請多多支持吧~送禮進行中~~

歡迎聯絡合作事宜:
dahlia_purple@hotmail.com

SHE.COM客席專欄
http://www.she.com/author/purplechiu/

YOUTUBE
是次產品資料由品牌提供,本文章所發表的全部內容均屬個人意見及真心感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。
This entry was posted in 護膚 and tagged , , . Bookmark the permalink.