箍牙預想圖!隱適美全亞洲首間體驗館!

波媽細細個已經好想箍牙,因為哨牙對我童年有好大陰影…我記得小學時有一個男同學成日叫我八婆哨牙婆,一叫就叫到中學(因為我讀直升中。)搞到我唔敢露齒笑,明明有酒窩都冇開心笑過,咁就過咗大半世人(唉~)到我呢個年紀,箍牙唔淨係因為美觀喇(但當然都係想靚嘅)仲有其他咬合嘅問題,都可以以箍牙去解決㗎!尤其是職場做嘢,箍牙就梗係想不知不覺啦!唔通仲用鋼箍咩!我諗都冇人未聽過隱適美(Invisalign)嘅「隱形牙箍」㗎喇,但究竟有幾神奇?快啲去全亞洲首間體驗館自己感受下啦!

全亞洲首間體驗館,能夠即時互動體驗箍牙效果!館內職員好helpful,即場解答我對隱適美嘅各種疑問。場館有儀器可以模擬箍牙後嘅笑容,睇到個樣即刻靚哂,自然更有信心!

想真正睇下箍牙之後嘅效果?Aligner Bar 嘅 iTero 儀器掃可以描出3D圖,模擬療程中牙齒移動進度同埋療程後嘅改變,好犀利!我細個嘅年代要倒模搞好幾個月先見到牙形,但 iTero 幾分鐘就搞掂,仲可以出埋個預想圖添!呢度仲有好多個真實個案可供閱覽,展示牙箍移動牙齒時排列過程同埋所需時間!

仲有幾個真實隱適美嘅個案參考,展示成個箍牙過程用過嘅牙箍。真係好壯觀呀!其實見到個過程都幾自然,個牙箍唔單止透明,材質一啲都唔厚重,好有彈性,感覺到隱適美箍牙應該都幾舒服,唔會好似鋼箍咁痛到食唔到嘢。

館內職員示範點樣帶牙箍,同埋點樣護理,刷牙注意事項。我睇到呢啲個案,都幾驚訝其實接受隱適美療程嘅人嘅年紀有老有嫩,或者我都唔係真係老到要「放棄自療」喎!

完成體驗,有興趣嘅可以即場book埋牙醫。更可以獲得隱適美現金券$1,000,送完即止!我都明白箍牙係一個長線投資,唔係淨係講錢,仲要考慮療程嘅duration等等,所以呢一個隱適美體驗館真係好好,可以拎多啲資料再比多啲reference自己諗清楚!快啲嚟睇下自己箍牙後個樣啦~

 

隱適美體驗館
地址: 香港銅鑼灣怡和街18號 地下(地鐵站F出口)
營業時間: 星期一 至 星期四 早上11時至晚上8時
星期五 至 星期日 早上11時至晚上9時
查詢電話: 3101 0133
https://www.invisalign.com.hk/

 

 

**真心分享,但畢竟大家DNA不同,效果因人而異。歡迎電郵查詢。

 

ngayiellie@gmail.com
http://www.facebook.com/popcornellie
http://instagram.com/popcornellie
http://popcorn-express.tumblr.com

This entry was posted in 其他, 美容療程. Bookmark the permalink.