★韓風美肌。五個品牌你又識唔識!!★

之前出席了 莎莎 的2016韓風美肌新貴巡禮 blogger 聚會~~

哈哈, 雖則小女岩岩去完日本返來仲好念念不忘, 但韓風個勢咁勁!!
都要update下新護膚的資訊~~~!!
五大韓國最新流行護膚品牌 — isoi, Blithe, costro, Glamfox及REME+G

▲由國民妹妹IU 擔任ISOI的品牌代言人!! 立即吸睛!! (好的代言人真的沒輸XD)

主打是”保加利亞玫瑰修護系列”及”保加利亞玫瑰保濕系列”, 產品嚴格按照國際機構 SKIN DEEP 及 Safe cosmetic 標準, 杜絕使用所有有害化學成份, 並確保不含8大添加物質 (如parabens、人造色素、香料、礦物油等)!! 所以就連孕婦都用得!!!! 點解我而家先知架……. 早早知道就好啦!!!!
▲ isoi 的產品都是用第一次提煉所出的頂級保加利亞玫瑰精油, 極為珍貴!!!
保加利亞玫瑰零瑕疵精華仲係連續五年銷量No.1的皇牌產品~~
2015年更榮獲Olive Young健康美容獎架~~ 係咪好正呢~~~~XDXD
▲ costro及REME+G的多款精選產品各具不同功效
重點都係修護美白、深層補水、撫平皺紋!!!
「年年25歲」的凍齡願望, 絕對冇難度~~ XDXD

▲ costro鮑魚膠原蛋白全效修護面霜ABALOVITA 23 Cream集六種功效於一身,包括抗皺、美白、補水、活力、舒緩及柔滑,只需一瓶解決肌膚各大問題。

▲ REME+G的全新去角質棉棒3部曲面膜好特別!!
有別一般片裝面膜, 會多左支蘊含天然果酸煥膚棉棒!!!
可以去除老化角質及化妝品殘留物, 令後續的 STEP2 精華液和 STEP3 片裝面膜在棉棒的導入下加倍吸收!!!! 好想試下呢~~~
▲ Glamfox是 Glamorous Fox的意思, 這隻愛美小狐狸是於 2002 年誕生, 以安全高效的原料、獨家研發科技及合理價格, 加上100% 於韓國製造, 所以在韓國也很受歡迎~ 銷售點也是超多的!!
Glamfox的燕窩系列用上富含燕窩唾液酶及燕窩多肽, 可以促進肌膚自生還原能力, 補充膠原蛋白, 令到皮膚又白又滑又年輕呀!
▲ 呢張咁得意既MASK! 就係”再見大臉餅緊緻面膜 Anti-B.I.G. Face Mask”
不單只提升面部輪廓線, 重塑肌膚彈性, 更有效撫平皺紋, 提供保濕功效,強化皮膚鎖水屏障!!

▲ Blithe 的產品主要針對 Polluaging (Pollution + Aging) , 抵禦外來污染的嶄新護膚品~~保持肌膚原來的滋潤和彈性!!
30 秒奇跡喚膚水面膜 (紫莓/綠茶)~ 將一瓶蓋份量的喚膚水面膜倒入700毫升清水, 再輕攪拌後, 輕拍於潔淨的面部大約 30 秒就完成!! 同平時既MASK完全不一樣!!!! 好得意呀!!! 可以有效去除停留於肌膚表層 14 天的死皮及灰塵, 溫和滋潤, 不刺激幼嫩肌膚~~

咁多又新又好既韓國產品~
全部莎莎有售!!
我自己都心郁郁想試下~!!!
下次再同大家分享其中某些產品的試用感啦~~
* * * * * *
Kan夫人。生活雜記

歡迎聯絡合作:
Email: ja20121111@gmail.com
http://www.ja20121111.blogspot.hk

This entry was posted in 護膚. Bookmark the permalink.