dermes vs medilase 激光脫毛全面分析,搵出激光脫毛邊間好

激光脫毛大比拼 – Dermes VS Medilase 客觀分析

激光脫毛邊間好激光脫毛點揀好往往係準備脫毛女生的關心事項!其實大部分用家都會考慮 Dermes Medilase 呢兩間,因為佢地都係不相伯仲激光脫毛公司。

表面睇,佢地服務、環境、專業技術都好似,但再深入少少揾多啲資料,就會比較得出 Medilase VS Dermes 的脫毛儀器、脫毛效果及手法、Service,了解完兩間的特點可再自行決定哪一家適合自己 :)

背景

Dermes – 業內老行尊
Medilase接近30萬個正面口碑

 

脫毛儀器

Dermes – TKS脫毛技術
755nm+3ms Pulse Duration


Medilase – 專利PRO-UTM LASER TECHNOLOGY脫毛技術
755nm+0.25ms Pulse Duration  

*Pulse Duration: ms越細,脫毛效果越快越好。

 

脫毛機頭大小

Dermes – 12mm機頭
Medilase – 24mm最大機頭

冷凍方法

Dermes – 用傳統冷凍方法,包括敷冰、敷凍Gel
Medilase – 用新技術,機頭內置了智能降溫系統PRO-U EPID-COOLING SYSTEM

脫毛效果

Dermes – 約 6次療程可除去明顯黑色毛髮,但亦有例外的例子
以小腿脫毛為例,需時大約45分鐘。

Medilase – 約4-6次療程可徹底去除明顯黑色毛髮, 醫學證實全球最快、最有效達至永久脫毛,小腿脫毛大約20分鐘可完成。

環境服務

Dermes – 客人在療程前後都可享用花茶,而且也有不錯環境,令人放鬆。不過亦有部分客人反映要等一段時間才可以做療程,也有去到療程中心才知道治療師要改時間的情況發生。

Medilase – 服務人員有禮專業;環境設計比較有未來感、空間感,等候期間亦可享用花茶,而顧問跟治療師感覺亦專業和體貼。

以上嘅激光脫毛分析希望幫到想做激光脫毛嘅朋友,不過邊間脫毛都好,可以上網做多D research先,唔好因為一時之急而做錯決定,如對 Dermes  Medilase 脫毛有興趣,可按此了解更多:

Medilase: https://goo.gl/LrhCiC
dermes: https://goo.gl/oGA4ws

 

This entry was posted in 其他, 美容療程 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.