改名囉….「超級秘書」 >>>> 「活得像貓一樣懶」

對不起…過了好一陣子沒有露面了!! 自從年初打算加入貓奴行列…養了兩隻可愛貓咪Melo + 細佬後…我的生活就變得更加懶…每天放工就趕回家餵貓,放假就宅在家陪貓!!! 所以決定由原本的「超級秘書」改為「活得像貓一樣懶」,希望除了分享生活及工作點滴外,亦能與大家分享我的貓系生活。

附送可愛貓咪生活照,日後多多指教^^!!!

Melo: 剛剛入屋時3個半月大,屬於美短銀虎,男仔。性格非常痴人,任人擺佈,未曾破壞過屋企任何野,亦未試過瀨屎瀕尿,你叫他的名字會有反應,是一隻性格非常非常好的貓。

細佬: 剛剛入屋時才2個半月大,屬於美短加白,男仔。性格都算痴人,但比較痴Melo,喜歡BB抱。入屋頭一個月,因仲係BB好多野都未識,例如唔抹嘴、唔撥貓沙、食野又食到四圍係,亦試過係張我床瀨屎(其後發現係肚仔唔舒服先咁),經過與Melo學習 ,慢慢又變成一隻好爹好爹的貓咪。

This entry was posted in 貓狗 and tagged , , . Bookmark the permalink.