【超簡單】微信支付+ 買喜茶免排隊

微信支付-切換錢包地區

上集講完點開銀行戶口,今次就分享香港人點開微信支付 。

首先你要切換錢包地區: 當用戶同時擁有香港錢包(或南非錢包)和大陸錢包功能,將WeChat升級到最新版本后,可透過切換功能選定使用某一地區錢包。 切換方法如下:

1. 接收WeChat中國錢包用戶發送任何一筆金額不限的人民幣利士或轉賑,並按照中國大陸錢包的規定進行實名審核認證,成功後就能開啟中國錢包功能。(當你係WeChat按一下收到的利是,佢會自動彈出要你輸入銀行戶口資料的畫面,輸入卡號, 銀行卡交易密碼, 電話號碼, 驗證碼…)

2. 點撃WeChat錢包首頁加上角>切換錢包地區>中國 (如下圖) 切換左就可以係大陸俾錢啦!!!

成功左…可以試下買喜茶先=]

首先可以係WeChat搜尋>喜茶GO>揀選自取的門店>進入”去點單”介面

 

揀你想飲既野,如果要少冰少甜就係”選規格”揀>確定後”去支付”

佢會話你知大約等候時間同自取地址,冇問題就入電話NO>”去結算”

成功付款後,佢會俾個訂單號碼你,透過WeChat你會見到前面仲有幾多張單等緊,間店地址係邊……你可以係附近行陣街….叫到你果時show 個手機訂單號,係自取櫃台拎….但香港人出名中意排隊….e家買喜茶咁方便…就冇人中意飲嫁la XD

This entry was posted in 中國 and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.