【香港.玩樂】初二煙花.再戰嘉年華!|2019 AIA友邦歐陸嘉年華|文迪.漫遊.慢生活

今年AIA友邦歐陸 嘉年華 又再度歸來了!AIA友邦歐陸嘉年華已成冬日「定番」活動,  由聖誕一直延續至農曆新年, 又是一年一度的玩樂時刻!

每年都收到友人送來的VIP門票, 第三年免費玩樂多謝AIA!剛好大年初二煙花的觀賞點就在中環海濱活動空間, 即是AIA友邦歐陸嘉年華的所在位置, 睇完煙花再入場玩樂都未遲呢!


更多的旅遊、飲食、分享,可加入文迪.漫遊.慢生活的專頁:

***

雖然中環海濱不是煙花最佳觀賞點,但勝在MTR直達交通方便,不用提早前往爭取最佳位置, 睇完煙花環再玩嘉年華感覺完美。

看完煙花後便入場玩AIA歐陸嘉年華!VIP門票可以貴賓通道進場,以及享用貴賓軒休息室,還包含兩杯飲品。

場內多了些機動遊戲, 刺激程度照顧到大人細路,不過 最受歡迎依然係「以小博大」的攤位遊戲。

入場券已包含20個代幣, 攤位遊戲平均要兩個代幣玩一局,跟去年的價位相若, 大部分的攤位、機動遊戲都熟口熟面,熟食攤檔看來比去年多價錢合理, 遇上新春期間場內開餐就方便得多。

今年的獎品都幾吸引的,但今年決定唔「課金」,玩盡20個代幣就收手了,紅色小暴龍十分應節呢!遊戲主要分「技術含量」同「運氣行先」的兩個類別, 少啲眼界、力量同運氣都唔得,而且有啲遊戲條件都幾苛刻的。

可以留意番場內有唔少打卡位, 不玩攤位來感受節日氣氛都不錯的。

***

友邦歐陸嘉年華

日期:2017年12月21日至2018年2月25日

時間:早上11時至晚上11時

門票:

成人門票港幣 130 元(包 10 個電子代幣)

小童 (3-11 歲)或殘疾人士港幣 90 元 (包 7 個電子代幣)

年齡 3 歲以下,65 歲或以上長者免費入場。

代幣門票港幣 300 元(包 30個電子代幣)

VIP門票港幣400元(包 20 個電子代幣,於貴賓軒內享用兩杯飲品)

***

更多飲食、旅遊的博文,可加入我的專頁

This entry was posted in 活動, 香港 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.