【慢活養顏花茶系列】本地品牌-花研草說

飲茶嘅功效好多,我特別鍾意中午飲花茶,清熱解毒,美容保健,仲可以舒緩緊張嘅情緒!而花研草說呢個成立於2012年嘅香港品牌,正正係以花茶傳達慢活嘅生活概念


石斛花花期短,只係每年五、六月期間開花,每100克石斛僅收成1克石斛花,並且需要人手採集,所以非常矜貴。

鐵皮石斛對生長環境的要求非常嚴格,要特定嘅經緯度同海拔先有最好的品質。

花研草說自設仿野生種植園林,自家培植出珍貴嘅鐵皮石斛花研草說嘅石斛花以林上種植方式,慢斯培育三年半先有得收成!


花研草說再將鐵皮石斛配合不同天然花果,調製出多款功效不同嘅養生花茶。

每款茶仲有專業中醫師作顧問!

今次我就揀咗石斛玫瑰石斛茉莉,每盒7包,一包可以沖泡3-4次。

兩款味道都好清香,飲完喉嚨好舒服,女仔嚟M通常唔可以飲較為濃嘅茶,但飲花茶(特別係玫瑰)反而能夠舒緩經期前後不適改善暗沉臉色

茱莉花就提神鎮靜,減壓抗鬱,上班族飲最適合!

當花開在水瓶時,仲可以睇到花朵綻開後嘅美麗形態,好療癒!

宜家買滿3盒凍齡‧茶,仲有免費獨家設計的「戀水‧瓶」送,設計具文青風!

total有6款選擇,每款都有唔同意思嘅字句,送禮或者勉勵自用都好適合。

「戀水‧瓶」不鏽鋼茶隔、棉質洗水袋、 隔熱套,攞返公司輕易飲到8杯水!

花研草說在全線誠品書店和hmv有售,也可在花研草說ztore士多網上商店選購。

---

花研草說 官網: https://www.mzklife.com/

ztore士多網上商店:http://bit.ly/2ELC2nN

---

  ✿是次產品由品牌提供,但本文章所發表的內容純屬個人意見及分享,並不代表品牌的言論及立場。因此,如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。 ✿

Email: tung42329@gmail.com

✿ 歡迎邀稿│合作試用│出席活動 ✿

This entry was posted in 健康瘦身, 孕前準備, 產前產後, 食療. Bookmark the permalink.