【日本必買】美白去印–Obagi C10維他命精華營養液

早排去日本,唔少得又要入手藥妝。

因為最近下巴有唔少暗瘡印,就試佐呢個醫學護膚品牌Dermacept by Dr. Zein Obagi 的C10維他命精華營養液,宣稱可以穿透真皮層達到美白。

維他命C有抗氧化、淡化色斑、收細毛孔等等功效,而呢個系列就主打「純維他命C」,令到抗氧以及抗衰老功效更加顯著。

 
其實之前喺香港已經聽過呢個牌子,但係萬寧買得好貴,所以喺日本見平接近一半,就入手試試。
 

有3種配方– C5、C10和C20選擇,可按需要選擇適合的配方:

20% VCE真皮營養液(HK $840 / 15ml)

蘊含20%維他命C濃度,特別針對頑固的色斑、痘痕、凹凸洞及衰老肌膚的徵兆如膚質粗糙、皺紋、鬆弛等,比原有配方高3倍升級滲透力。

10% VCE真皮營養液 (HK $420 / 12ml;HK $840 / 26ml

針對改善初期肌膚問題,如色斑、膚色暗啞、毛孔粗大、泛油及暗瘡等現象。

5% VCE真皮營養液 (HK $315 / 10ml

適合脆弱的眼部肌膚,能促進血液循環,改善眼部皮膚黑色素沉澱,全效針對黑眼圈、眼紋、鬆弛眼肌等複合性眼圈問題。』

(source: http://www.dermacept.com.hk/

 

我就選咗c10,入面係滴管式,感覺衛生又專業。每日早晚都可以用,一次大概 3~4 滴即可。

精華質感好容易推,而且最容易吸收,完全無一般黐立立果種感覺。暫時我用佐一星期,只係用在下巴位,覺得都去到少少印,希望之後會有多d效果啦~ 同埋我係敏感肌膚,無敏感反應。

Email: tung42329@gmail.com
Instagram  Blogspot  Ublog  BE  She  GetReadyHongKong

This entry was posted in 護膚. Bookmark the permalink.