759車仔麵 @ 元朗合益中心

759阿信屋俾我感覺係梗有一間在你左近,單在元朗已經有五、六間分店,近期我經常留意會員特價日,特別係公價8折或9折的日子,因為8折時買韓國進口的40片裝大碼片片只需$66,平均每塊$1.65,9折就$74,平均每塊$1.85,不過我就希望昕昕可以快D戒片,咁我就可以節省開支= =”
講返正題,之前有舊同學在FACEBOOK POST相,得知元朗開咗759車仔麵,所以星期二上完Playgroup的午餐時間就去了。
元朗 合益中心 759 車仔麵

入到裡面覺得地方都算寬敞,照明充足。

元朗 合益中心 759 車仔麵
我最喜歡的反而係設計簡約得來又可以觀賞不同的會員卡款式。
元朗 合益中心 759 車仔麵
營業時間都算正路,不過就少了宵夜的客路。
元朗 合益中心 759 車仔麵
至於款式選擇都算不少,價錢中等,但唔算抵。
元朗 合益中心 759 車仔麵  元朗 合益中心 759 車仔麵
昕昕就期待午餐的來臨~~~
元朗 合益中心 759 車仔麵
昕昕主要食腸仔和河粉,最搞笑係佢以為河粉係烏冬:P
而我就覺得份量係多過永年士多,但質素較永年遜色,眾所周知元朗最出名的車仔麵就是位於元朗商會中學附近的永年士多,三餸麵只需$29,雖然舖位細,但經常多人排隊。
759車仔麵的元朗店在年三十開張,但由於位置不算方便,附近只有一間小學,如果走多幾百米到雞地開店的話,客源會比較多,始終平日有3間中學和1間小學的學生,而假日也可以多一班YOHO的住客光顧,不過我的建議係價錢最好下調到$25可以食到三餸麵,始終元朗有太多平靚正的美食,我曾經在元朗幫襯最平的三餸麵不需$20。
759一向以平、抵自居,但開食店就唔夠抵,這樣只會讓人比下去。
元朗 合益中心 759 車仔麵
之前的相關分享:

759茶餐廳 & 抵食麵包店 @葵涌光輝圍

以下係我們的FACEBOOK專頁連結,裡面會有一些昕昕的生活照片和不同資訊分享^^
 

我的網誌~~~
Google blog
theztyle blog
Mybb.com blog
Bkmilk blog
She blog
ELLE blog

WOW Blog

WeShare
U Blog

我的護膚品分享:
gooodapple.com

如有任何Blogger活動邀請或試用,可以聯絡我的電郵:
mandylau55@gmail.com 
This entry was posted in 其他, 新界 and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to 759車仔麵 @ 元朗合益中心
  1. cstayhungry says:

    元朗好多選擇唔使食佢haha

  2. 林公子 says:

    佢係話題性大,食味唔吸引

  3. 小不點 says:

    元朗競爭太大,759冇得爭

    • 小玉 says:

      嗯!我覺得依家元朗平靚正的美食實太多,所以有D連鎖食店午餐都有位,元朗的元氣成日都有位坐:P

Comments are closed.