辣癮起!

又係一個人的浪漫時候,這天在尖沙咀附近為指甲扮靚靚,忽然間好想食辣喎!醒起呢一間輕鬆麻辣午餐都可以獨自吃辣,那就不須再傷腦筋一於揀佢啦~

 

想食嘅就係呢一隻麻辣湯麵餐,如果有選擇困難症的朋友可以揀這款小鍋過橋麻辣湯麵套餐$49,樣樣都有D足足15款咁多呢!可以試勻晒咁多美食。

沒有選擇困難症的我當然自選餸料啦,揀咗我喜歡的萵筍,麻辣好拍檔午餐肉,同我偏愛的墨魚丸配米線$39。

說時遲那時快湯麵好快就送了上檯,另外還點了咸檸七飲添套餐另加$9。

今次一個人的浪漫不需相就車爸爸所以就點了中辣,看見紅紅的湯色口水 已不受控制的流下來啦~

呷一口湯辣味夠香濃,麻味就較為溫柔,餸料方面萵筍新鮮爽脆,午餐肉吸盡辣湯味道,而墨魚丸就正常啦,都幾煙韌但就唔算好有鮮味,米線我就覺得淋咗啲喇!不過整體表現我其實都十分滿意,下次應該可以嘗試大辣呢!

食辣當然最好配汽水啦,今次唔飲可樂飲咸檸七撲辣一流呀!

This entry was posted in 中國菜, 九龍 and tagged , . Bookmark the permalink.