不再被頸紋出賣年齡,同主婦手、濕疹講byebye

  
識我嘅朋友都知我有嚴重主婦手。雷囡s又有濕疹。一轉天氣,又嚟料! 雷囡s晚晚瞓覺抓到「刮刮」聲,出晒血,真係令我好心痛。
所以我一直都不斷試好多唔同產品。好想搵啲真正對濕疹同主婦手有用嘅產品。當然仲會嚴選啲冇類固醇嘅產品啦。純天然就最啱我。
早前bb展我發現左一個牌子《Alofe 》
成份天然珍貴。採用獨家專利 開普蘆薈萃取物。比起一般亞洲蘆薈的活性成分高20倍,其保濕消炎作用功效極佳。仲係外科消炎,細胞再生藥物嘅天然原料! 講到醫療級咁勁。我當然要試下啦。試左一款bb用嘅護膚啫喱,非常有效。即時回購! 仲買埋其他幾款皇牌產品。一試令我愛上。


Alofe Natural Baby Nappy Protection Gel
歐洛菲天然寶寶Pat Pat呵護啫喱

Alofe Natural Baby Gel Soothes and Repairs
歐洛菲天然寶寶修護啫喱


雷囡平時濕疹抓到皮膚損晒,搽野就會嗱到佢好痛。但Alofe 就冇呢個問題。

雷小囡都肯自己搽,證明非常溫和,一啲都唔刺激,淡淡嘅天然清香。媽媽我都好鐘意。


轉天氣好乾燥,我會俾 Alofe 天然寳寳護膚啫喱佢地搽。一搽完即時保濕。吸收得非常之快。搽幾下就吸收晒。好清爽水潤。

而雷囡s嘅嚴重濕疹,我會俾 Alofe PAT PAT 呵護啫喱。搽幾日就已經好返咁多。最感動係之前損晒嘅傷口仲明顯自我修復。皮膚滑返晒。效果真係好好。

  
而我自己都試左另外兩款。

歐洛菲天然超級修護啫喱

歐洛菲天然頸部舒紋膏


首先講下

Alofe Natural Super Gel 歐洛菲天然超級修護啫喱

真係唔好講少!我嘅主婦手,用左一日,即時見效。終於可以用返指紋解鎖功能喇!

之前最嚴重時爆裂、甩皮,痕癢。真係試好多試品都品得。曾經試左一款唔錯。但因為油劑,而且味道較濃。唔方便常用。

但呢款Alofe Natural Super Gel 就絕對冇呢個問題。啫喱質地,一搽即時吸收。乾爽清新唔油膩。成份天然,搽完繼續做野都冇問題。而且冇類固醇,嚴重果排搽多幾次都唔怕。

而且佢修復功能非常好。搽左一排,而家就算洗野唔戴手套,都冇敏感乾裂。實在太好用。不得不推薦俾大家。

 啫喱狀

一搽水潤

即時吸收

 

最後分享埋呢款坊間少有嘅頸紋膏。

大家有冇留意,好多女明星,個樣明明keep得好好,但就被頸紋出賣年齡。有時睇到真係覺得好可惜…我作為貪靚嘅女人,真係好擔心。我曾經有甲狀腺病,所以好年輕已經有頸紋。而家年輕大就更擔心啦!

好彩俾我試左呢款Aloe Ferox頸紋膏。佢有極多保濕同修護功效。用左一排,以往好深嘅頸紋已經有減淡跡象。而且感覺頸部皮膚比較緊緻。終於可以將我嘅年齡秘密好好收藏。


點解Aloe嘅產品會咁神奇? 真係天然冇類固醇都可以咁有效?

產品的主要原料是西開普獨有的植物Aloe Ferox – 開普蘆薈萃取物。據英國一家研究組織和開普敦大學的研究部門提取後分析,其活性成份是普通亞洲蘆薈的20倍左右,其蘆薈素含量比美國庫拉索蘆薈要高30%。多年來被用作外科消炎及細胞再生藥物的天然原料。

堅持在野外以古法收割,以保持其可持續生長,所有產品均在西開普原產地製造,由植物萃取,配方經研究團隊調整,适合東方人膚質。


蘆薈之王:青鰐蘆薈 ALOE FEROX

相信很多人都認識蘆薈及有曾經使用蘆薈或蘆薈產品的經驗。 蘆薈其實有超過300種,每種都有其特性,青鰐蘆薈Alofe Ferox在蘆薈科植物中,堪稱「蘆薈之王」!

這位「蘆薈之王」高達六呎,葉子深綠色, 葉大而堅硬,帶有尖刺,於西開普 – 沒有使 用化學肥料及農藥的野生環境中生長。

它富含34種氨基酸及超過17種礦物質,有令皮膚柔軟、保濕、滋養和煥發活力的功效。

當中含有的28%苦楝汁,是不含類固醇和酒精的天然消炎劑。其天然的療癒功效,被記載 於《希臘本草》、《德國藥典》及南非藥用植物檔案中,有“植物中的藥劑師”之美譽! 除了在醫學古籍,青鰐蘆薈Alofe Ferox在現代 醫學亦有輝煌的一頁。於1967年全球首宗心臟移植手術中,Dr. Christiaan Barnard將它的 凝膠用於處理血管連接和傷口癒合上。

時至今日,歐、美、日等國也用此種凝膠作醫療用途,可見其卓越修復功能,已被現今醫學界肯定。
Alofe 是個以野生青鰐蘆薈Alofe Ferox為主要原材料的護膚品牌,一直暢銷歐美。除了得到多項配方的國際專利外,更獲得美國FDA產品認證、 SGS檢測認證及醫生推介。公司是全球最,歷史最悠久的野生青鰐蘆薈Alofe Ferox原材料生產及供應商,生產線持有國際藥品行業GMP認證,產品質量符合嚴格要求。


Alofe 是以人為本的皮膚護理專家。產品專為呵 護嬰兒幼嫩肌膚及護理敏感性肌膚而設,在歐、 美等地,幫助過很多家庭舒緩因敏感性肌膚帶來的生活不便和壓力。Alofe 現在正式來到香港, 亦希望為大家緩解這種煩惱,令大家擁有完美肌膚及快樂舒適的健康生活。

想購買或了解更多,請到

www.facebook.com/alofehk
#青鰐蘆薈 #ALOFE FEROX

#ALOFE #AloeFerox

#蘆薈 #苦葉蘆薈 #超強修復 #濕疹 #主婦手 #敏感肌膚 #嬰兒紅疹 #紅patpat #皮膚救星

#頸紋 #急救 #醫療級

This entry was posted in 個人, 健康, 其他, 產前產後, 親子, 護膚 and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.