(體驗)LightMAC「V Lift無針埋線緊膚療程*輕鬆變V 臉」

療程體驗:Light Me Up

品牌:LightMAC

地點:尖沙咀海港城世界商業中心901室

LightMAC 醫學美容療程 – 做無針埋線回復皮膚緊緻,重拾俐落輪廓

今天去LightMAC體驗了V Lift無針埋線療程,這個療程有效緊緻皮膚,改善鬆弛、細紋、毛孔粗大的問題,屬醫學美容療程的一種。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

一行入去LightMAC ,它以白色為主調的裝潢,給人簡潔專業的感覺!

 

 

 

 

 

 

其實「無針埋線」呢個term經常係醫學美容平台聽到,但對實際原理同效果可能一知半解,以下係無針埋線的詳細資料:

1.非入侵性的醫學美容治療

2.結合全新改良的醫學級聚焦超聲波與專利熱能分散累積治療TDTTM (Thermal Diffusion Treatment),先以高度集中的超聲波聚焦至肌腱膜層SMAS並進行加熱,做到緊緻皮膚,收緊骨膠原。

3.V Lift無針埋線配合嶄新嘅「筆型治療頭」,靈活覆蓋輪廓起伏位置(e.g.下巴)同細微部位(e.g.鼻翼)

 

 

 

 

 

無針埋線可治療的範圍

  • 眼部鬆弛及眼袋
  • 毛孔粗大及膚色暗啞
  • 面部鬆弛及下垂
  • 皺紋及虎紋
  • 雙下巴
  • 頸項鬆弛

整個V Lift無針埋線療程約45分鐘左右完成,是次的體驗主要做面頰兩邊。

*治療師先幫我分析面部肌膚的情況,詳細解釋是次療程所針對的肌膚問題。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

**開始V Lift無針埋線療程前,治療師先幫我的皮膚進行卸妝

***跟著治療師於肌膚塗上射頻專用的啫喱以保護肌膚

治療師會一下一下慢慢的向上拉提,即時緊緻皮膚,收緊面部輪廓,接近無痛嘅感覺,做完無針埋線療程仲可以即刻上妝,收晒包包面同雙下巴,自拍唔駛再就角度!

 

 

 

 

 

 

 

 

做完醫學美容treatment後皮膚會比較乾,所以要注意保濕!

 

 

 

 

 

 

 

 

V Lift無針埋線從肌膚底層為皮膚增加彈性,對付各種鬆弛問題,擊退皺紋,緊緻皮膚,使輪廓俐落提升,全方位重塑年輕緊緻臉龐,此醫學美容技術不傷害表層肌膚,屬無創、無復原期、毋須開刀!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

可以透過以下連結登記免費體驗V Lift無針埋線的療程:

https://www.lightmac.com/promotion/chi/content/kayaleunglfbkl01201907

 

#lightmac #yourEndlessBeauty #lightsupyourdestiny #vlift #無針埋線 #醫學美容 #提升 #緊緻

This entry was posted in 美容療程, 護膚. Bookmark the permalink.