武漢肺炎都可以出街食飯, 這一間中菜小店一定安全 (在龍城冰室入面) 最後送上勁過酒精搓手液….

這間小店位於觀塘隱蔽嘅一棟大廈入面, 在旁邊龍城冰室 !位置寬敞不用WORRY隔離座的人口水噴到過嚟!!

這間中菜小店其實實力非常厲害,每天有個非常賣力的叔叔,原來原本是九龍塘高級食府的大廚,因為想自立門戶所以就在觀塘這裏開了小店!

可惜很多人都見到門面入曬龍城冰室,多人就不會入去!所以我決定支持小店~

陳年花雕乳鴿! 乳鴿呀仲要這個價錢! 好過沙田好多!

 

這個咖哩炒蝦非常新鮮!還要非常濃沃咖哩味! 這個真是必點呀仲要只係138元

自家製白醋雞腳!辣辣地我喺香港咁耐都未食過咁好味嘅雞腳

西蘭花減肥?! NONO! 一道簡單嘅炒菜衣顯得功力~

最後小店仲送上檸檬茶洗手太有心! 勁過酒精搓手液!

味力HK

23501855

個文章一出一定好多人book枱喇

******************************************************************************
​我Kabin 定期為你們介紹日本每個県食的文化!以及三分鐘旅遊日文!
每次的資料是我從日本電視看, 然後用心寫的文章, 想把當地真的文化介紹給大家!
記住分享加個讚替我加油喔!
日語基礎旅遊日語班,一對一教程* 請inbox
FB&Instagram: KabinJapanWorld
Website: http://K-channel.themedia.jp
WEIBO: https://www.weibo.com/kabinchan/home?wvr=5
http://blog.ulifestyle.com.hk/blogger/kabinjapanworld
This entry was posted in 中國菜. Bookmark the permalink.