新進品牌的驚喜: Emotion Skincare 逆齡抗皺眼霜

新進品牌的驚喜: Emotion Skincare 逆齡抗皺眼霜
唔知道係咪因為平時化妝比較多,而且落妝功夫呢其實都幾粗魯。我發現眼睛開始望落去容易覺得疲累,眼皮好像冇以前咁緊致,眼嘅周圍開始多咗少少細紋。令到我十分之左而去尋找一啲適合嘅眼部產品。

而剛剛呢個九月我就選對了其中一個我覺得幾好嘅眼霜,剛登陸香港的維洛納尊貴護膚品牌 Emotion Skincare眼霜。
眼部肌膚比面部嘅肌膚薄好多,所以我哋喺選擇眼部產品嘅時候,要好仔細咁樣留意產品嘅滲透性,成份等等,當然唔少得嘅就係效果啦!因為眼部皮膚比較薄所以唔係咁適合查好多產品,最多只係適合使用一兩種產品,所以一個好容易眼霜眼精華真係好重要!

Emotion Skincare 於1984年成立, 推出至今達30年,一直深受皮膚科醫生推薦及選用,全線均於意大利製造,嚴守歐洲GMP最高品質測試標準,所有產品不含石蠟、矽油、礦物油、防腐劑及致敏性香料等有害物質,並且通過嚴謹的皮膚科測試及金屬鎳測試,研發過程絕不進行動物測試,適合敏感性肌膚。

先品牌嘅安全性已經得到肯定,接着就要仔細同大家介紹一下眼霜嘅好處。
這款逆齡神話, 逆齡抗皺眼霜 (E-Filler Eye Contour Cream) 專為眼周乾紋及皺紋問題研發的眼霜,以最有效的抗老成份,配合 Emotion Skincare 獨有E.S.U Biocomplex® 專利技術,給予肌膚深層滋潤及營養,增強眼部肌膚自我重建能力,加速骨膠原增生,締造逆齡神話。

用技術將最有效嘅抗老成份極速滲透到肌膚底層,就好似注射營養一樣。
產品以抗皺為主,同時達致保濕緊致功效,絕對係一瓶多效眼霜。

每次使用嘅份量唔需要好多只係需要一粒黃豆左右嘅份量已經足夠,一盒大概能夠用上兩個月10分抵用。
試上手嘅質感比較硬,有返咁上下質感,輕輕於手指印開然後印在眼部,配合提升的按摩技巧。就能快速吸收而且覺得眼部很滋潤。
取出一粒黃豆大小的逆齡抗皺眼霜,塗在手背試試質感, 並非水潤, 帶點油但不膩, 以點的方法塗勻手背, 都幾滋潤.

第一兩次用嘅時候會覺得有少少拿嘅感覺,可能係因為裏便嘅活躍成分快速吸收,不過用咗第三四日已經習慣咗啦!使用頭一個星期已經感覺到眼部十分之潤澤

而最令我驚喜嘅就係大概用左兩個星期浮腫嘅眼袋緊致了不少,看上去年紀真係輕左架!我這種大眼袋已經不合時宜,需要用一些產品來收緊一下。而這款眼霜的確能做到提升緊致的效果!10分驚喜!

在價格上佢嘅價錢屬於中位,但效果的確出色!想被很多專櫃品牌,效果更加明顯!質感十分之適合秋冬使用,滋潤而且吸收。如果各位童話樣都對眼袋同緊緻看得比較重的話,不彷試試這個新登陸香港的意大利護膚品牌啊!
瀏覽香港官方網站:www.emotionskincare.hk
Contact me: zero_huipo@yahoo.com.hk
This entry was posted in 護膚 and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.