[拯救頭皮健康! ] 怪唔之得平時用咩都唔吸收……

雖然做左呢個treatment 一段時間,但效用的確是幾印象深刻,寫翻篇blog 先又~
地方易搵,旺角始創對面抬頭就見到,鋪面幾大,仲有好多零食同野飲,第一次去咁體貼嘅salon

其實雖然自己都覺得個頭比較容易出油,尤其髮根位,但髮尾又好乾,唔知用咩產品之餘更唔識點拆解⋯所以Treatment 開始前髮型師特別幫我用機分析左下啲頭髮,唔睇由自可,原來一睇係好恐怖架,放大左n倍嘅頭皮油淋淋,髮型師話因爲老廢角質包住左頭皮同髮根甚至髮絲,加上平時如果有染髮習慣堵塞問題就會更嚴重,所以要做既唔係即時再加護髮產品,因為護髮成份亦不能滲透至毛囊,而係要做真正清潔去解決頭皮頭髮泛油、皮屑或掉髮的問題
平時個頭未到夜晚已經會油….
於是髮型師就開始幫隊長B進行E-Saki頭皮護理療程徹底清潔頭皮,品牌來自台灣,有獨有的步驟及產品,非市面普通頭皮treatment 級數。

首先髮型師用E-Saki漩光Hair follicle毛囊淨化液,去為隊長B深層溶解同清除毛孔積聚嘅老廢角質,疏導堵塞左嘅毛孔,調理油屑問題。等角質軟化後,就以人手按摩疏通頭皮上嘅淋巴穴位,再焗20分鐘加快精華滲透。

之後就搽控油補濕嘅E-saki藍光洗頭水,由於有薄荷成份,所以一邊等一邊感受果場種埋熱種冰涼醒腦感真係好舒暢!最後沖水後加入保濕精華,同導入機導入就搞定!
完成後再次照分析儀,角質層清除晒,頭皮光滑番,髮絲變得輕盈無重,明顯柔軟清爽左,效果滿意!對頭皮健康有講究的就要體驗一下E-Saki頭皮護理療程喇!

了解更多:
Hair Value Salon
地址:旺角弼街62號1樓
電話:2323 2373
營業時間:星期一至日,11:00AM-22:00PM
This entry was posted in 美髮. Bookmark the permalink.