唔想成為美容陷阱的苦主join you beauty專業的美容服務

有同事見我每星期放工都會有一兩日去 you beauty,做療程做得咁密, 就問我係唔係美容陷阱的主角,被迫簽咗超多美容療程,所以依架就迫住做,我話你同我做嘢都知,我點會咁易被人迫到。keep住去美容中心做facial, 因為依架工作壓力好大,如果唔得閒做下facial 同按摩relax下個人會好易老,再過幾年到三十啦,聽長輩講一過三十年身體機能就開始差,皮膚會好易老化,所以依架特別加強護理,要趁後生keep 住先,唔係到時就太遲。

我之所以唔會跌入美容陷阱,因為you beauty 的美容顧問好專業&貼心,係皮膚上遇到咩問題,都會先幫我分析皮膚的情況,然後講解咩美容療程比較適合我,好似依架有好多醫學療程Botox, Sculptra, Restylane, 4D埋線等,佢哋都會一一解釋,介紹任何療程都明碼實價,唔會hard sell, 每次都係等我慢慢考慮完先簽療程。

最近之所以去you beauty密咗, 因為join咗個排毒薰蒸腳部療程,每次45分鐘,自己去可以一邊蒸腳一邊訓下,又可以靜靜地上下網,如果同朋友去又可以傾下計,係去café 的另外一個好選擇!

This entry was posted in 護膚. Bookmark the permalink.
One Response to 唔想成為美容陷阱的苦主join you beauty專業的美容服務
  1. Cheng Ben says:

    個人認為you beauty 係超級黑店。第一,做facial 的時候,不停sell客人,極煩。第二,做完facial之後,會帶客人入房,如果不買package, 就困住客人,不停推銷。第三,價錢極不合理,基本上一次療程要1000-2000元,但效用不大。本人當時受暗瘡問題困擾,大約用左3萬,皮膚問題完全無改善,最後靠自己調整飲食習慣,先有好轉。第四,付錢時本應明碼實價,但美容師好幾次在付款時說計錯價錢,收左客人信用卡才反口,如果客人不願付錢,又會瘋狂地推銷,簡直令人髮指。所以,大型美容院不一定是好的,請大家小心黑店。受害人上

Comments are closed.