坐月最佳夥伴,媽媽們一定要知道的養身好幫手~老協珍熬雞精

上個月生完細佬,坐月期間,一定要好好調理。人人都話坐月坐得好,到老年時,身體嘅毛病都少d。今次係我第三次坐月,正正式式封肚喇,當然更加要小心調理保養。不過,照顧一個初生BB之餘,又要湊住兩個仔女,又攰又忙到冇停手,好想搵一d快捷方便嘅調理食品。老協珍熬雞精係一個好選擇。

老協珍係台灣連續5年票選NO.1滴雞精,佢同台灣第一大土雞廠合作,八十年來堅持嚴格挑選雞隻,選用12個月大嘅第二代無激素老母雞,萃取其豐富優質嘅蛋白質等營養。另外又加入豬腩排,因為豬有豐富的膠原蛋白,所以喝完會覺得嘴巴有點黏黏的感覺!沒錯,這就是喝的到的膠原蛋白!令整個營養更豐富濃郁。完全不含中藥,成份單純。

老協珍獨創「熬工法」,利用水合作用,以高溫深層熬出蛋白質、支鏈胺基酸、膠原蛋白,營養精華大大提升。

即使連包裝,老協珍都一絲不苟。佢同日本著名製袋廠合作,用4層不透光材料,而且不含塑化劑,令熬雞精保持最佳保存期。而定期送去SGS國際檢測食品安全,令我覺得最放心。連續5年成為台灣第一滴雞精品牌,連藝人徐若萱,卧床幾個月安胎及坐月期間,都以老協珍保養身體。

宜家,每日起身,我都會空肚飲一包熬雞精,只需要用熱水浸幾分鐘,就可以拆開直接飲用。就算朝早好忙,要安排一對仔女返學,再餵BB食奶,我都可以快捷方便為自己補身,補充體力同埋營養。飲落口,馬上品嘗極豐富嘅營養的精華~有黏笠嘅感覺,完全品嚐到當中極豐富嘅膠原蛋白。

老協珍熬雞精確實值得推薦,尤其適合孕婦長胎、為哺乳媽媽增加母乳中營養、及為工作忙碌嘅人保健強體。

銷售點:萬寧Mannings +、Mannings plus、老協珍香港官網

商品連結:https://lxz.com.hk/Product/OEC010 

老協珍香港官網:https://lxz.com.hk/

老協珍香港粉絲團:https://www.facebook.com/laoxiezhenHK/ 

This entry was posted in 其他 and tagged , . Bookmark the permalink.