香港好去處 盈匯坊復活節美食市集|打卡美食音樂!18/4-22/4

#盈匯坊復活節美食市集

#The Richfield Easter food Market

今次盈匯坊The Richfield舉辦嘅「盈匯坊復活節美食市集」除咗有各式各樣嘅美食,等大家食得滿足食得開心!重有分別用黃金風鈴木同紅花風鈴木打造嘅花街,岩囇一家大小,戀人及朋友黎到打卡,重有busker 們唱歌助興,鍾意聽歌嘅你萬物錯過!重點活動包括有2019Sanrio嘅人物選舉大賽及免費送出復活節主題小禮物!

市集詳情 | 盈匯坊復活節美食市集

地點The Richfield

地址:   元朗錦田吉慶圍236號盈匯坊 (錦上路B出口兩分鐘距離)

日期2019418日至2019422

時間: 12:00PM-9:00PM

週末市集你可能去過好多次,但當中有些貼士你可能未必知道,今次等我Claudia Yu 一次過講你聽去The Richfield Easter Food Market 的必看貼士!

1.哪裡近

你可以搭西鐵去到錦上路exit B,行兩分鐘就到架啦!車嘅朋友亦都可以將車泊喺錦上路。

2.美食攤檔

糖水,香港地道小食,意粉,豬手,朗屏宵夜檔,泰國小食,kebab……(多到數唔曬!)快啲約埋親朋戚友黎打卡食野,過一個休閒的假期!

 

3.有啲乜嘢節目

#busker介紹
除咗美食同手工製品,又點少得音樂呢?我哋一齊睇下有咩表演單位:

3.1 Dreamers

DREAMERS不是一對樂隊,而是一個組合,一個音樂愛好者會的聚集地。縱然,成員們各自有著獨特的性格,喜歡着不同的音樂,沉醉於不一的風格;但是,卻樂於承載彼此的夢與想。希望每次以不一樣的組合,最不一樣的演出空間裏,向人們呈現不一樣的我們。

IG: dreamershongkong

3.2 Abi&Chloe

兩個好鍾意音樂嘅女仔。
Chloe,Pianist&Vocalist
Abi,Vocalist
希望可以帶比觀眾歡樂

3.3何景熙

Gordon Ho,香港本地唱作人。
由2012年開始接觸音樂,樂於嘗試不同類型和風格的音樂,一直致力於創作個人原創作品。近期活躍於不同學界音樂活動、市集及街頭演出,曾在何韻詩On The Pulse Of Festival 2018 (我們正在 音樂節)擔任表演嘉賓及1563 At the East擔任駐場歌手。
希望藉著個人力量,積極推廣廣東歌文化,令廣東歌更加普及。現正積極籌備自己的新歌製作和尋找自己更多的可能性。

IG:gordonho126

3.4  Cozy

Cozy 中文意思為舒適,我們希望用為大家提供一些舒適的音樂,無論街頭、餐廳酒吧、任何場境,都希望以音樂為大家生活加點色彩

3.5 SIN@石榴樹

SIN@石榴樹, 樂隊Pomegranate Tree石榴樹的主唱及結他手。

除了樂隊20多首的原創歌曲,亦喜歡以個人姿態在網上分享cover和流行曲結他譜,

youtube channel 已累績超過2000訂閱,總瀏覽量33萬多次。

曾贏取《通利琴行原音在線SOUNDBASE ONLINE》冠軍,<樂勢力Hero作曲比賽>亞軍及<Gearup Studio講心不講金樂隊CD製作計劃>金獎等。最近更成為台灣Iwant music銀河愛音樂“下一代音樂人”編曲組第28期生。個人創作單曲<花言巧語>,<寫不出的感覺>已在youtube推出

IG:sin513_

3.6 Claudia& sing

Youtuber , 歌手及音樂工程師

樂於嘗試不同音樂,例如Pop,R&B,Soul,Jazz,Funk;

自創YouTube Channel有6000+訂閱者,主要做 cover videos 和 music productions;

曾與FHProduction 熊仔頭 YouTube Channel: 男人有話兒,〈我的AI女友〉合作做微電影主題曲

IG: claudia.koh

4.Sanrio人物選舉大賽

Hello Kitty,Melody, Little Twin Stars,Gudetama 呢幾個卡通人物相信大家都唔陌生,就係出自Sanrio 嘅卡通人物~一年一度嘅Sanrio 人物選舉大賽將會係20/4-21/4係盈匯坊舉行!大家萬物錯過!

如有任何問題查詢,歡迎與我們聯絡:

IG:@the_richfield

https://www.instagram.com/the_richfield/?hl=zh-tw

Facebook: The Richfield

https://www.facebook.com/therichfield/

This entry was posted in DIY手作教學, 好去處, 工作坊, 攝影, 新界, 泰越菜, 活動, 消閒, 甜品/飲品, 街頭小食, 貓狗, 食品節, 食材, 香港 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.