齒頰留香既正宗肉骨茶

小編最近去荃灣廣場看完戯之後,見到尼間【蘇媽蘇媽】,就去試下。 以前經過都要大排長龍,今日唔洗排隊,就去試下!

位於荃灣

MENU 都好多花樣, 除左肉骨茶之外,仲有麵,烤串,印尼飯等

比我第一感覺係好似涼茶

落完單,就會有waitress 拿壺比湯你飲, 第一下反應就係, 我D 肉呢?

再看先知道,原來正宗既肉骨茶,係有步驟!

熱湯可以免費續, 濃濃中藥味, 每一淡都用2 個鐘黎熬。

通菜魷魚

簡單樸素既碗,内藏驚喜! 魷魚爽口,醬汁辣得黎又香口, 有沙茶醬既味道。上面鋪葱油酥,好香口。

白咖喱油麵

湯底大讚 濃郁白咖喱湯底,淡淡椰香,湯底好似魚湯。 豬紅係我食過最入味既豬紅。 Sambul醬我就麻麻地。

肉骨茶-大雜錦

我地點左個肉骨茶,大雜錦。 有五花肉,豬肚,鷄脚,豬手,豆POP, 金菇。 附送響鈴同油炸鬼。 以前肉骨茶有配油炸鬼,響鈴都既特別,第一次見。

【肉量都好大,小編2個人都食得好飽】 -自己最喜歡係豬肚

再過幾個月, 天氣凍D,會再去飲! 你地有推薦邊間既肉骨茶呢?

C&K Lifestyle

Our Instagram

Our Facebook

Our Whatsapp

This entry was posted in 九龍, 好去處, 東南亞菜, 活動, 消閒, 運動 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.