【2019 年 下半年 不能錯過的電影(上)】

電影是不少香港人首選的娛樂節目,一部2個多小時既電影,可以為我們放鬆都市壓力之餘,仲可以帶來趣味性同新鮮感! 每年暑假都必定有大片熱播,小編K 今日就先同大家分享下【2019 年 下半年 不能錯過的電影(上)】

  1. 獅子王Lion King 

迪士尼經典-獅子王

相隔25 年,獅子王又回到大熒幕同大家還原經典! 這次是一個真人版本,將會是一個重啟之作,將由《與森林共舞》的導演強法夫洛(Jon Favreau)執導。海報一句簡單既【The King Has Returned】就可以喚醒大家對獅子王既喜愛!相隔25年,這次會以「假真人版」電影,片中並沒有真人參與演出,而是運用電腦CG動畫去製作。

小編同網絡好多網友一樣對小Simba 既呆萌樣LUM 左 (*V*)

Timon 個樣好吾同左; 終於知道原來他是Meerkat

7月25日獅子王 就上映啦! 記得預先買飛啦!

2. 蠟筆小新劇場版2019-新婚旅行風暴〜奪回廣志大作戰〜 

蠟筆小新劇場版2019

小編係超級蠟筆小新Fans,每一年既電影劇場版都係充滿歡樂,刺激,又有D 小新程度既壞壞。
這次電影主要講美冴同廣志帶埋小新、小葵同小白嚟到澳洲秘境,享受那些年錯過的蜜月旅行,點知一到埗當天晚上廣志就俾神秘假面族捉走咗!原來喺呢個島上面有個傳說,只要喺五十年一遇嘅日環食出現之時向公主獻上新郎,即可得到寶藏作為獎賞。一場爭奪廣志的戰鬥正式開始‧假面族 vs 世界級的寶物獵人 vs 野原一家!呢場愛的試練,野原家能否平安渡過!?

7月18日 今日上映啦!

 

3. 【海賊王One Piece: Stampede】

One Piece 電影

日本動漫,我除了喜歡除左蠟筆小新之外,仲有【海賊王One Piece ] ! 今年8與9日可以同FANS 見面啦!

Google 左一下 Stampede,及意思係逃奔! 甘尼集到底係到躲邊個呢?

One Piece: Stampede 故事大綱:
受主辦人「祭典屋」布埃納·費斯塔邀請,草帽海賊團來到世界首屈一指的海賊盛典「海賊萬博」。來自世界各地的海賊聚集此地,為的是要爭奪「海賊王(羅渣)留下的寶藏」!然而又名「最兇惡的戰爭發起人」的費斯塔在這場盛典中,隱藏了一個巨大陰謀。而以史莫卡為首的海軍亦潛伏其中,務求將所有海賊一網打盡。在寶藏爭奪戰白熱化的同時,原本是羅渣海賊團成員、有著「鬼之繼承者」之名的道格拉斯·巴雷特亦加入亂鬥,成為路飛等人的最大威脅。 因寶藏而瘋狂的海賊、急著為事情作結的海軍、加上突然參戰的王下七武海及革命軍,一場敵我難分的大混戰將激烈展開!

這個夏天真係要熱血沸騰!8月9日 !

 

4. 【Frozen 冰雪奇緣2】

Frozen II

自從2013 年(原來已經時隔6年)Frozen 上映之後,徹底改變左小朋友既世界! 【let it go】 everywhere! 一首歌詞甘複雜,小朋友居然可以長的甘好! 迪士尼第一部講姐妹情感既電影,小編都中意!

話説第二集的故事在敘述安娜、艾莎、雪寶和阿克將一同前往森林的深處,去尋找北歐艾倫戴爾王國的神秘傳說,預計將會更近一步的擴展「冰雪奇緣世界觀」,將加入更多的魔法傳說與新的角色!

新角色

今次既Frozen II Trailer  資訊唔多,引起粉絲,網絡朋友討論,問Elsa 是否成爲第一個同性戀? 新角色到底會是誰? Disney 是否想將 Elsa 塑造成女班 Super Hero?

這些疑惑將會在今年年底會逐一破解!好期待可是又害怕有另一首洗腦歌曲,哈哈!

 

小編今日分享既到尼道,上半場主要講動漫, 下半場就會講真人版電影!

歡迎同我地分享你期待既電影!

 

C&K Lifestyle

Our Instagram

Our Facebook

Our Whatsapp

 

This entry was posted in 個人, 兩性關係, 影視, 影音娛樂, 活動, 消閒, 社交, 興趣, 親子 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.