『最終篇 FINALE』- 男士攻略:「四個約會前指定動作」

WELCOME BACK!  歡迎舊朋友返黎!

今天會同大家以一個與以往唔同既方式去分享小編既最後一招 「約會前指定動作」四

希望大家都做一個精緻男人

如果未看既朋友,請先看:

男士攻略:「四個約會前指定動作」(一) 

男士攻略:「四個約會前指定動作」(二) 

男士攻略:「四個約會前指定動作」(三) 

—————–finale——分割線————–

今天要分享香水;一個無形但係重要既元素。

我們人類既5 senses 很有趣,嗅覺系第一個勾起回憶的。因此香水能夠有效地幫你去呼喚你系人們既記憶。

小編有幾款香水-For 各種場合

小編花了很長時間去嘗試,去尋找適合自己的味道。

小編習慣每日都噴香水,因為喜歡身上有一種淡淡既韻味。加上宜家夏天,很怕自己的體汗會影響到別人。 感覺有d 似 女仔化妝系尊重同習慣,小編的perfume usage都係一樣道理。

可能你會奇怪,甘多支香水,幾時用的完?

其實我小編會分場合使用。

上班,約會,家人相聚,formal 場合等會用相應既香水。

FOR FORMAL EVENT

Ferrari 香水味道濃烈, 系小編去隆重場合比噴既香水; 香水味道濃烈,持久度很長,能夠維持一整晚。在多人既場合裡面可以借用ferrari 清新柑橘調去凸顯當晚既紳士造型,容易流下深刻印象

 

由於香水系一款消耗品,所以小編平時不論是上班或者去運動或者家人聚會都會選擇性價比高既adidas 香水同止汗劑- pure game

Adidas pure game 系列

Pure game 味道清爽舒服,百搭。不過持久度一般。需要隔2小時左右噴一次。pure game 系列有3 合1沐浴露,止汗劑同香水

小編如果去做運動時候就會選擇adidas pure game 止汗劑

no pain no gain

至於約會嘛,當然要精心挑選。小編和小編既女朋友都特別喜歡Calvin Klein 既ONE 香水

有特殊意義既香水

CK 香水呢,小編除了喜歡CK ONE 的綠茶香味之外,其實更喜歡背後既意義。

「適合男女- all in one, 不論種族,性別,男女,

希望大家不分種族、性別、年齡,共同分享這同一個世界,打破性別藩籬,甫推出市場即掀起一陣旋風。」

這款香水味道一聞難忘,味道特別既舒服,男女都適合;

CK ONE 影片

除此之外,特別搵左下面資料給大家:

——————————————-

香調:清新柑橘調

前味:木瓜,薰衣草,佛手柑,鳳梨,荳蔻

中味:紫羅蘭,玫瑰,柑橘花,茉莉花

後味:琥珀,麝香

——————————————


香水既7點法同小tip 都會系finale 到大分享 (今日內容好豐富)希望大家喜歡!

希望大家喜歡男士攻略:「四個約會前指定動作」這個系列!

如果有什麼內容系有興趣,歡迎留言!

 

用心準備最好既自己,美好既約會以及人生等住你! 

 

C&K Lifestyle

Our Instagram

Our Facebook

Our Whatsapp

This entry was posted in 健康, 兩性關係, 其他, 其他, 其他, 情侶約會, 日本, 活動, 澳洲, 特色餐廳, 知己聚會, 社交, 美國, 美容療程, 興趣, 衣著穿搭, 護膚, 鐘錶, 香水 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.