興趣|小編C|一拳超人

上次同大家share左  興趣 | 我的興趣 你的興趣 |

所以小編C想同大家share一下近期小編C嘅興趣。

開講之前,大家請留意,我係會貫徹自己style 啫係好主觀咁以自己角度去表達意見。

其實都市人生活勞累,生活壓力大、工作壓力大。返到屋企沖完涼就會好想睇一d影片去放鬆下 笑下 舒緩下當日嘅壓力。而小編最近好迷一套日本動畫,而佢就係一拳超人!!!

其實我都追左好耐,漫畫出已經有追開,到佢出埋動畫當然唔會miss,所以都算係老fans。

咁講一講點解會同大家分享佢啦,其實佢已經出到第二季 個人覺得一拳超人無論係畫風 bgm 戰鬥演出都相當出色。而尼到第二季笑點一樣集集有,戰鬥風格保持咁爽快,所以我個人相當推薦大家用依套作品笑下 爽下 放鬆下尼減下壓。

不過都想同大家分享下點解我咁鍾意佢。佢同好多少年漫畫唔同 佢唔係慢慢進步上去,佢從一開始無論對手係咩敵人佢都可以一拳ko。

但我個人鍾意佢嘅係實力咁強,又過著d為錢苦惱嘅現實生活,另外我最鍾意佢嘅係佢份謙虛 從來唔會炫耀自己實力同功利主義。

 

最後係因為佢個外型同戰鬥力不符,所以好多人都唔信佢嘅能耐,但就算係咁佢都好灑脫貫徹自己英雄嘅風格。

補充多句 佢同一般主角有一點都好唔同。佢唔會係果種走出尼出個好型嘅pose懶型 然後拋一句交俾我啦or由我來保護!!!

唔知大家點睇?歡迎下面留言同小編一齊分享

C&K Lifestyle

Our Instagram

Our Facebook

Our Whatsapp

This entry was posted in 其他, 影視 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.