【香港美食】沙田高質神秘西餐「Golem Craft Beer」

早幾日同屋企人出去食飯,意外發現在呢間沙田小有嘅高質Bar & Restaurant。

沙田石門【Golem Craft Beer】 店內環境唔錯!晚餐時間客人唔算多

Set Dinner 大部分都非常出色,唯一唔好嘅地方就係飲品選擇唔夠,同埋就算Set Dinner 都會幾種7點鐘已經冇得點餐。

fb post-01.jpg

>>>更多【各區美食】評價、感想、推介、分享,按我吧!<<< 

***************************

唔係約左食飯,行過真係未必留意到佢。

IMAG2586.jpg

Dinner Set

IMAG2587.jpg

有大量手工啤提供

IMAG2588.jpg

陰暗神秘的格調

IMAG2590.jpg

【唐揚魷魚圈】

IMAG2595.jpg

【海膽汁帶子意大利粉】,濃郁嘅醬汁,食得出嘅海膽味!最LIKE呢個!

IMAG2598.jpg

【Buffalo 雞翼】我食得辣嘅,都覺得少少太辣

IMAG2600.jpg

【雜菌燴意大利飯】呢個又係正嘅!

IMAG2601.jpg

【原條鰻魚石頭鍋飯】真係比足一條你!不過貼住石鍋嘅位置放得耐就「窿」晒

IMAG2606.jpg

Burger方面,原本想叫Mini Burger自選材料,不過佢地當天就冇供應。

叫左和牛Burger同三文魚Burger都係不過不失Only

IMAG2611.jpg

不過佢都算少有西餐,Dinner Set 唔駛再加錢先有前菜野飲咁

IMAG2612.jpg

<<地址  – Address>>

沙田石門京瑞廣場二期地下G07號舖
Shop G07, G/F, Kings Wing Plaza 2, Shek Mun, Sha Tin

>>>更多【各區美食】評價、感想、推介、分享,按我吧!<<< 

整體質素評分:★★★★☆(野食高質,西餐價格唔貴)

美食推薦指數:★★★★★(除左Burger之外,其他都好好食)

服務質素評分:★★★☆☆(好多野都話當晚冇供應)

交通方便指數:★★★★★(石門站出口嘅京瑞廣場,方便!)

餐廳環境評分:★★★☆☆(客人少,地方都大。不過要改善餐具嘅清潔)

性價比:★★★★★(五個人,埋單唔過千)

 

~喜歡我的分享~

歡迎讚好「 Facebook」:RH Travel 屬於自己的旅程

~或者~

瀏覽「Pixnet Blog」:RH 屬於自己的旅程

This entry was posted in 家庭聚會, 新界, 香港 and tagged , , . Bookmark the permalink.