IBIZA Island – Spain #SAILING

又到星期一,大家又準備返工,返學之際,都係時候計劃一下五一假期了吧! 知道大家的復活節HOLIDAY MOOD應該仲未完。夏日炎炎,無理由唔計劃一下陽光與海灘的旅遊吧! 我相信呢個地方無乜香港人會知,我自己又特別鍾意。所以今次才特別介紹俾大家。 呢個小島叫IBIZA。 位於巴塞隆納以南,在巴塞隆納坐一個小時飛機便到。小弟覺得呢個島簡直係一個渡假勝地。一陣大家看到相片後,一定喜歡。

我喜歡一個渡假地方其實好簡單:

1) 零黃皮膚 (嘩, 日日返工日見夜仲唔夠咩)

2) 大自然(森林,大海,沙灘…)

3) 可以盡情享受( 在西班牙消費,係西歐嚟講真係數一數二抵)

1)+ 2)+3) 就係咁簡單,我就喜歡上了這個小島

係海邊買杯啤酒加西班牙火腿又或紅酒加TAPAS….PERFECTO!!

IMAG2541 IMAG2560 IMAG2580

一個字正! 完全沒有被污染。 親現在還是人間樂土之際,大家一定要去。 真心推薦!!

建議可以在巴塞隆納轉機(一小時左右)

或瓦倫西亞乘船 ( 五小時左右)

GO! GO! GO!

 

This entry was posted in 西班牙, 觀光. Bookmark the permalink.