二師會診,調理身體健康之首選@德善健康管理

日日坐係office,攪到腰酸痛到痺啊,條腰仲緊到爆啊!

好彩前幾日有機會可以到德善堂健康管理,做咗個二師會診(專業營養師咨詢+中醫師診斷)啫!想知小妹當日做咗d咩東東,睇落去啦!今次小妹去的是尖沙咀center,地點超方便呢!

一去到先見專業營養師,佢先為我量血壓、同做inbody測試。血壓有dd偏低,但唔算太嚴重,但其他出嚟result都ok喎!唔算唔健康一族喎!

咁見完專業營養師呢,就再安排見中醫師啦,中醫師好詳細咁先幫我把脈,再由望、問、聞、切,講出我有咩問題,原來小妹屬於寒底一族,有宮寒及肝鬱等問題,所以導致氣血不順、有經前綜合症、經常出現月經不調及經痛等問題。中醫師教我,最基礎就由飲食做起,先要謝絶一切寒涼食物(如魚生,但小妹其實超愛吃,一星期至少吃一次的!)。最後中醫師仲提醒我,如果日後想生BB,就要好好調理一下了!

呢度除咗有中醫師診斷及配藥外,仲有各種不同嘅療程做呢。醫師知道我腰痛,仲即時安排咗個純中藥火療法嘅療程比我呢!

先入治療嘅房間八掛吓先,原來呢間房有獨立廁同沖涼房!做完療程咪可以沖埋涼乾乾淨淨先走!太好了!

換好衫後,治療師已手起罐落,唔駛5分鐘,我背脊已經變咗咁,哈哈…您睇我腰部幾火!瘀黑色的!

之後再照埋軟紅外線燈,大約10分鐘左右,就完成呢一part。

見我仲可以擺曬pose咁自拍,就知我唔係太痛啦,只係照燈時,有少少熱啫,但其實影響都唔大。可惜當我想瞓著時,已夠鐘起罐了!

之後就再做埋收火呢一part,其實治療師初初係我背脊點火時,係有d驚㗎,但諗諗吓,佢哋咁專業,我又駛咩驚喎!同埋之後發現原來其實唔係太熱啫!自己攞嚟驚!

最後就搽埋呢款用40幾種藥材整成嘅藥酒,再照5分鐘軟紅外線燈,成個療程就攪掂了!呢個療程由拔罐開始至完結大約三十分鐘,做完之後條腰鬆番好多之餘,仲即時冇咗腰痛感覺呢!勁啊!回家路上,藥酒一直在發揮效力,暖暖的,頗舒服的!

德善堂健康管理簡直係都市人身心健康之選啊!

想知更多有關德善健康管理嘅資料 ~~ http://www.chineseessencehm.com/tc/

想免費體驗,立即報名啦! ~~ http://bit.ly/2EfXHpa

以上產品及產品資訊,全部由品牌提供

This entry was posted in 健康 and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.