比缷妝油缷得更乾淨@O~Hi! 深層清潔卸妝水 天后卸妝水試用

其實對於大汗的我,一過咗25度,已經不會化妝,因為一離開冷氣,已全臉濕曬!

但天氣在25度或以下呢,我間唔中都會化吓妝,因為都仲未熱到標曬豬油!

但化妝,最怕咩?當然係缷妝啦,但唔缷妝,又唔得喎!有時d妝,尤其係防水的mascara,就更難缷,我其實係用開油去缷的,但油都唔係代表一次過可以缷得乾淨!一抺多幾次,又見住d心愛嘅眼睫毛甩咗幾條,真係心都痛埋!

近期就試咗支”O~Hi! 深層清潔卸妝水 天后卸妝水“,等小妹試用比你哋睇,效果如何啦!

主要功效:”O~Hi! 深層清潔卸妝水 天后卸妝水“能舒緩保濕、深層清潔、溫和、任何肌膚合用卸妝、清潔最佳護理產品。能有效卸除臉部和眼唇的彩妝及不潔物,甚至是防水彩妝,提昇皮膚的舒適度,改善緊繃不適感並使肌膚柔嫩,使用後倍感舒適,成份溫和。正所謂,一支有三大功效結集 : 卸妝, 潔膚, 暢通毛孔。一支可落晒眼唇同底妝、性質溫和、零刺激性,比水更清爽、比油更乾淨!

講得咁好,咋咋林試吓先!

個質感真係近乎於水,個味道我好鐘意,舒適的香味!唔俗!

再搽曬d彩妝上手先!再放上沾滿”O~Hi! 深層清潔卸妝水 天后卸妝水“的化妝棉,約敷佢20秒先!

然後再輕輕一抹,再番開手看,已抺走95%原本手上的彩妝了!連最難缷之一的防水眼線,都一嘢可以缷掉!厲害啊!

可能大家會講,呢d彩妝用品,有幾難缷啊!最難缷的mascara呢度都冇,但好戲在後頭呢!睇落去啦!

因為小妹眼比較油,如果要用mascara的話,一定要用防水防油的,小妹就試埋缷mascara比大家參考

又係將沾滿”O~Hi! 深層清潔卸妝水 天后卸妝水“的化妝棉,約敷佢20秒先!

輕輕一抺再看,已將絶大部份的mascara沾咗係化妝棉上!咁隻眼呢?缷得乾淨嗎?

好乾淨喎,又係冇咗95%,剩番5%要再補一下d比較鬼祟位,就100%完全缷乾淨了!很厲害啊,重未試過一次已經可以缷掉95%妝容!

有咗”O~Hi! 深層清潔卸妝水 天后卸妝水“第日點化妝,都唔駛怕缷妝,就算化到好似少林足球嗰個”阿梅”咁,都唔駛怕要缷好耐,先缷得曬所有妝啦!

以上產品及產品資訊,全部由品牌提供

Posted in 化妝, 護膚 | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

補濕S.O.S.@Dr. Hsieh玻尿酸長效保濕面膜

係呢排似秋天多過春天的天氣,皮膚又乾燥起來了!真係要得閒又敷番多d mask,以免水份皮扯乾!

近呢幾星期,都無間斷咁用呢隻 “Dr. Hsieh玻尿酸長效保濕面膜”,想知效果如何?睇落去啦!

一盒有六片

產品簡介及功效:

~ NASHA大小分子高純度玻尿酸:強化保水力

~ 沙漠絲蘭植萃:提供肌膚表層保水與深層儲水,調理肌膚油水平衡
~ 添加七大沙漠植萃:改善乾燥缺水,全天候滋潤

特別推薦給乾燥缺水肌膚

使用方法:清潔及爽膚後使用,取出面膜,贴於臉上待10至20分鐘,然後將将面膜除下即可!

面膜質感好細緻幼軟,一讚勁貼臉!連眼周都可以敷埋咁滞!超好!

敷完15分鐘後,即刻感覺臉冇曬之前的繃緊情況,保濕效果卓越!毛孔亦變得細緻柔滑了!咀角上的乾紋,都即時消失了!上星期濕度有40幾50時,我簡直係每天無間斷咁敷咁滞呢!簡直係當咗超乾燥天的SOS面膜呢!

推介:化妝前使用!敷完呢個Dr. Hsieh玻尿酸長效保濕面膜”,先再上妝,上粉又上得幾好喎,勁貼妝,個妝仲要keep住全日都冇走過樣呢!超讚啊!

以上產品及產品資訊,全部由品牌提供!

Posted in 護膚 | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

抗氧保濕@Infinity高效保濕抗氧精華試用

前幾日,天氣又濕,到今日,天氣又乾,真係比個天氣玩死!攪到我都唔知搽咩上臉好,搽番之前冬天用的護膚品,又潤得滞喎,攪到有少少暗粒,但如果用番d冇咁潤的,有時有會覺得有點繃緊感覺喎!咁搽咩好啊呢d天氣?!!!

小妹近排試咗呢隻『Infinity 高效保濕抗氧精華』,睇吓佢打唔打救到我呢排咁懊惱嘅肌膚問題先!

 

產品介紹:『Infinity 高效保濕抗氧精華』含有多款維他命(包括維他命A、維他命B3及B5、維他命C、維他命E、角鯊烷、透明質酸等美肌必備成份,能瞬間為乾燥肌膚補濕, 減淡皺紋及表情紋,並加入了多種保養成分,同時具美白肌膚的功效,使肌膚時刻水潤透白。

使用方法:潔臉及爽膚後使用

先試上手先,吱出嚟嘅感覺好水吓喎,勁易推開!

吸收曬後,唔會感覺笠痴痴喎,感覺好好!感覺好清爽!

睇番有用『Infinity 高效保濕抗氧精華』的手同冇用的手,有明顯差別啦,一隻好似吸滿水份的手,另一隻比較乾的手,有明顯手紋的手,都有明顯差別了!保濕效果,真係顯而易見!

用咗大約兩星期『Infinity 高效保濕抗氧精華』啦,再睇番肌膚有咩變化先!

第一件事見到膚色通透了,有晶瑩剔透的效果,臉色真係較之前再白淨了!仲有,而家每朝起身,都再冇繃緊感覺啦,天天keep住水嫩剔透。

講個秘密比大家知,其實用完『Infinity 高效保濕抗氧精華』再化底妝,效果仲好呢!keep得妝容更穩固,唔會有脫妝同唔上妝嘅效果的!

以上產品及產品資訊,全部由品牌提供

Posted in 護膚 | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment