生日會集體遊戲

生日會集體遊戲

生日會集體遊戲

生日會集體遊戲 經驗超過1000場,透過集體遊戲環節,每位小朋友可以互動合作競技。更可以進行親子遊戲,家長陪同小朋友一齊玩遊戲,令生日會氣氛更高漲。在Party 姐姐帶領下唱歌跳舞更是影相既大好機會。
生日皇提供數個生日會集體遊戲比各位大家參考下:

生日會集體遊戲(一): 有隻雀仔跌落水
小朋友和家長拖好手仔團一個大圓圈,建議人數係20人以內,所以如果小朋友已經有20人的話,家長可企係小朋友後面。家長一齊帶領下先練習唱一次有隻雀仔跌落水,之後就可以加入指令。當聽到"跌落水"呢三個字的時候就要一起蹲低,當無呢三個字就要企起身。換言之,小朋友一直唱的時候就會一直企起起和蹲低。唱完一次後要求將唱歌和蹲低速度加快,如是者唱3至4次,就可以完成第一個熱身遊戲。

今次先同大家分享住一個生日會集體遊戲,大家密切留意住我地生日皇集體遊戲分享系列。
https://birthdayking.hk/
http://www.facebook.com/kmdreams

This entry was posted in 親子 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.