用精華洗面 • Serum to Wash

早排做了去斑的激光Treatment,為了好好保護我的皮膚,所以就轉用了較温和的洗面產品。

今次係我第一次聽Derml呢個日本品牌,原來佢地所有的產品都係日本製造、日本包裝,係信心的保證。品牌的產品唔算好多,但無論包裝還是成份都係簡單為主,特別適合肌膚較脆弱的人士用。

Derml的潔膚產品概念係Serum to Wash (精華潔膚),潔面同時護膚。曾經去專櫃買護膚品時,用機Check過我的油份太低,但我係夏天時常搽完精華就直接搽防曬,所以呢枝精華好適合我用。

產品加入乾淨到飲得的皇牌活化精煉水,再加入高濃度人體生長因子EGF、透明質酸等補濕成份,令皮膚的水份UpUpUp!

Derml MC全功能美容修護素可以係潔面時,保護皮膚天然的油份。咁點可以洗乾淨?產品帶有負極,用上正極的肌膚上就可以互相結合,以去除多餘的油脂污垢。

產品的質地係水的啫喱狀,每次用7泵就可以於面上按摩30秒。

用完一段時間後毛孔變細左,肌膚整體變得有光澤。重點係皮膚用完唔繃緊,仲可以令之後的護膚品更吸收添\(//∇//)\

如果大家去旅行唔想帶咁多枝護膚品,呢枝產品仲可以做埋精華步驟,一舉兩得。

Derml Mc(Massage Conditioner) 全功能美容修護素

Facebook專頁: www.facebook.com/HKderml

購買地點:聯絡你的家庭醫生或鄰近的醫務所

聯絡電話:2730 1737

=====================================

產品由Derml提供,但以上分享全屬個人感受。

| 品牌合作 | 出席活動 | 產品試用 | Email : bingfooddelivery@gmail.com

This entry was posted in 護膚 and tagged , , . Bookmark the permalink.