Byebye 痘疤大毛孔 x Beverly Skin Refining Centre

色斑、毛孔粗大、暗瘡印問題一直都縈繞著我…

我好鍾意同陽光玩遊戲,雖然都有搽防曬,但色斑都係慢慢開始浮上黎。

化妝都無法將佢地一一遮住,真是好煩呢。

 

市面上有一隻無痛的激光治療,皮秒激光。

之前上網見到片段,短短幾分鐘閃走哂一隻隻小小的鵪鶉蛋上面的黑點。

等我都要去Beverly Skin Refining Centre 試吓先。

 

先做個皮膚分析

 

先進皮膚分析儀

透過不同色光及3D智能影像,自動偵測肌膚問題並進行分析。

 

【斑點檢測】呈現曬斑、雀斑、痘疤、痘印、痣及血管性病變等皮膚問題。

 

【棕色斑檢測】檢測黃褐斑等深層皮損的分布狀況及面積大小,可以更好地進行激光祛斑治療。從而選擇最佳的治療方案。​

 

首先就將我個圓圓的頭放入分析機中,正面,左右側面都閃一下。

隨著年紀色斑會慢慢浮上黎,幸好底層斑斑都不算太多,但沒有就更好,哈哈。

 

而且過去我的暗瘡印都幾勁,尤其在面頰位置;亦會因膠原蛋白流失而令毛孔更加粗大。

 

3D圖放在平板,我被自己的圓嚇到了。

 

分析完就返回房間開始做療程了。

 

我覺得我是個殺斑手

 

先做左個1064波長的治療先,接著會做埋皮秒755波長,755的速度比1064更快秒殺色斑。

採用 FDA安全認證 PICO PLUS 第二代755波長蜂巢皮秒激光技術,相比傳統激光其擊破黑色素速度比傳統納秒雷射快7倍之多,仲唔係「秒殺」色斑。 wow

 

過程中同1064波長激光一樣,只會感覺暖暖的,打落面deedeedee,都好舒服無痛,打到面上毛毛位會有小小燒焦味,但都不會有太大感覺。

再敷番保濕舒緩面膜,舒服到訓一訓先。

 

做一次已經有顯著效果,斑斑無左,毛孔亦細左,膚色不均亦都有改善。由於是無創治療,做完皮膚表面無傷口、無紅腫,療程後亦可如常上妝保養,唔似傳統激光有恢復期,好方便,隨時見人又得,得左!Keep住做皮膚可以keep住靚喇。

 

化番個靚妝先走,好好啊仲有髪棒

等我下次試埋專利蜂巢治療頭同面豬登ge凹凸洞講byebye先。

 

適合人士:

-有淺層斑、深層斑、荷爾蒙斑、老人斑、黄褐斑、等各種頑固色斑人士

-洗眉、洗紋身、胎記(delete)

-有凹凸洞、疤痕印、痘印、凹疤;

洗眉、黑眼圈(delete)等問題。

 

溫馨提示:療程後皮膚都係會較乾同感光度較高,保濕同防曬是更更更必須的。

Beverly Skin Refining Center美肌再生中心

地址:九龍佐敦彌敦道198號寶安大廈20樓全層

電話:2644 5566

 

#BeverlySkinRefiningCenter #beverlyskin #bvskin #PICOWAY #皮秒激光 #hkbeautyblogger #beautyblogger #skincare #whitening #refine #痘疤 #毛孔 #凹凸洞 #色斑

This entry was posted in 其他, 消閒, 美容療程 and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.