冰涼不粘,有效舒緩酸痛 – 虎標酸痛凝膠

病咗差唔多兩星期,睇咗三次醫生,食咗兩次特效藥先識得好。
大病初癒開始返响屋企附近慢跑,唔知係咪無跑太耐同埋食藥太多,跑無幾耐條筋已經覺得有點冤痛,即時做到的除咗拉筋之外,返到屋企 Mama Cherli 會用 虎標酸痛凝膠 (Tiger Balm Active Muscle Gel)
雖然 Mama Cherli 仍在哺乳期,對於藥用性的用品都需要小心使用,最好先咨詢醫生意見。
所以我會先泵奶,再落街慢跑,跑完後才用 虎標酸痛凝膠
啪開 虎標酸痛凝膠 的頂蓋,經已聞到陣陣薄荷的香氣。
唧出凝膠,透明得來又有點藍藍的色調。
取出適當的份量,塗於肌肉酸痛的位置。
質地呈水溶性啫喱狀,所以好容易推開而又清涼不粘手,仲好容易滲入肌底。
先來覺得冰涼,隔一陣就覺得成個人精神咗,加快血液循環及熱身之後,原先酸痛的地方真係舒服哂呀~
欲了解更多有關品牌的詳情,請瀏覽以下連結︰
謝謝各位收看,希望大家喜歡,歡迎任何合作和試用或出席活動
My Email: shirleylkl1002@gmail.com
我的 社交 平台Click Here
我的 Blog 平台Click Here

温韾提示:是次產品由 品牌 提供。請各位自行衡量產品是否適合自己。如有需要,請先請教專業人士之寶貴意見。

This entry was posted in 健康 and tagged . Bookmark the permalink.