扁平足鞋墊推薦- 扁平足改善的小秘密 @FOOTDISC兒童款鞋墊

小周董5歲半己經差不多50磅,雖然己經好大舊,但有時佢行得耐都成日樓爸爸抱,細佬出左世情況仲多左,我初期都覺得佢只係想嗲下爸爸爭下竉。但有一次朋友討論有冇可以改善扁平足的鞋墊推薦,提醒左我,佢可能有扁平足所以會較比容易腳痛,企得耐行得耐都會,而因為佢個人重左,所以更加係會比其他人容易攰。

今次好開心小周董可以體驗到FOOTDISC兒童款鞋墊,希望幫佢改善扁平足問題,減輕腳仔承受的壓力。

因為爸爸有扁平足,所以小周董4歲時己經檢查過,佢係屬於初期扁平足,唔算好嚴重但亦都唔可以忽視。

腳部問題好多人都唔會理,正常足弓就算長期站立都唔會引致腰痛或造成陀背。

但好似爸爸同埋小周董呢類扁平足,除左行路或者運動會易攰d之外,亦都會比較容易樓親,所以其實小朋友開始就要關注佢地扁平足問題,以防問題越來越嚴重。

而呢款FOOTDISC兒童鞋墊就可以減輕行路壓力,係專門針對改善小朋友扁平足問題的鞋墊,值得推薦。

5~12歲係骨骼肌肉發展的關鍵時期,功能性扁平足會使足弓變形而無法有效吸收足底壓力,導致下肢受力不均,日後可能造成駝背、X型腿、胸椎後傾及骨盆前傾等問題。

FOOTDISC兒童款鞋墊提供2款不同的足弓支撐和避震,有不同SIZE EU 24-33.5即腳長15-19CM及19.5-22.5CM都有,SIZE分別由XXS、3XS、4XS及5XS,小周董腳長大約20CM,著3XS 就剛剛好。

鞋墊輕量材質排汗透氣,小周董用呢款係全鞋墊,另有兒童半墊款置入鞋子後無需裁剪,表層採用Microfiber超細纖維﹐不但融合了天然纖維透氣、柔軟的特長,也兼具化纖產品耐磨、容易保養的優點, 3D立體足弓可以全天侯支撐,著住佢全日都咁舒服。

小朋友尚在發育期,腳形其實仲未完全成形,如果長期使用矯形鞋墊,把雙腳處於正常位置發育,有誘導作用,改善或預防扁平足這類腳部問題。我比小周董試踏上鞋墊,見到腳中間因為有弧度,腳站在鞋墊上明顯比普通站在地面,腳會企得較直,腳同腰承受的壓力都大大減少。

FOOTDISC兒童款鞋墊除左可以改善兒童走路姿勢,仲有效保護及幫助骨骼肌肉正常發展。

每對鞋基本上都會有自己的鞋墊,其實只要將本身鞋墊取出,放入FOOTDISC兒童款鞋墊在內就可以,如果唔想太麻煩小朋友可以買鞋時買大半號,直接放入鞋墊亦可以。

鞋墊唔會影響鞋的外觀,但小周董話著上後比之前行路舒服左,原來鞋墊可以令到小朋友行路時慢慢改善去返一對正常足弓,仲可以改善不良的步態添。

其實FOOTDISC在香港有多間店鋪可以比客人檢查腳部,清楚知道自己腳部問題,再去選擇一對真正幫到自己同適合自己的鞋墊。到任何一個FOOTDISC銷售點都可以進行一個免費的足形檢查架。

FOOTDISC除左兒童款鞋墊,改善扁平足外,其實一d患有足底筋膜炎、長者、孕婦、需長久站的職業(例如:老師、護士、美容師、銷售員等等)都適合長期使用鞋墊,減輕腳部承受的壓力。成人患者腳形已定,基本上要一直使用鞋墊,否則問題會重複出現。

小周董著左FOOTDISC兒童款鞋墊後,好少再聽到佢講腳痛,而家去成日主題公園玩都無話攰,仲周圍又走又跳精力無限。根據今次經驗, 我絕對會推薦呢款扁平足鞋墊,仔仔可以健康成長,係我最開心的事。

其實小朋友發展真係好重要,腳部長期承受整個人重量,如果你地既小朋友同小周董一樣都有腳部問題,就快d去 FOOTDISC免費做個足形檢查,做一個適合的兒童款鞋墊,令到小朋友可以發展得更好啦。

大家如果有任何查詢請瀏覽以下官網

www.facebook.com/1437ritaandhim

FOOTDISC兒童款鞋墊由官方提供體驗,歡迎大家給予意見,如有任何邀稿、出席親子活動或產品試用,請電郵聯絡: ppqq1437@yahoo.com.hk,我的其他15個BLOG分享包括: InstagramBlogspotBeautyExchangeOh爸媽、24partent專家博客Weshareshe.comtheZtyleELLE.comstyle-tips,  U BlogEsdlife靚太clubQOOZAMybb.com,  ClassesWePlay星級bloggerMamibuy駐站部落客uBaby Magazine駐站BloggerOpenRice(級別4)

This entry was posted in 親子. Bookmark the permalink.