adidas Originals Party 又飲又食睇 Eason

瀏覽人數: 3793

近年不少國際品牌都喜歡搞 party,仲要愈搞愈大,有飲有食有騷睇。昨天我就去了九展參加一年一度的 adidas Originals Party,現場佈置精緻,而且提供免費小食飲品,當然這些都是其次,大家來的目的都是為了 Eason。還有,韓國女子組合 2NE1。

六大攤位 Check-Points

這晚 8:30pm 開騷,7:30pm 入場。一小時空檔,adidas 在場內安排六個攤位 check points ,大家以入場手帶打咭,當集齊所有 check points 就能換得紀念品。

1. 3D Print exhibition
沒錯,這個巨型 Eason 就是之前尖沙咀店 3D 展覽展出的那個。今次 adidas 將巨型 Eason 像及其他 3D figures 搬過來再展出一次。

2. 雪糕、爆谷、棉花糖小食店
現場免費提供雪糕、爆谷、棉花糖,排隊就有得食。三款小食,我最喜歡爆谷,因為爆谷杯實在靚;軟雪糕不用多說,就是不是富豪都吃得到的富豪雪糕。

3. Adidas Bar
小食之外,飲品都是免費。有小部分時間,周柏豪還做 bartender 派野飲。

4. 紋身攤
六個 check points 中,紋身攤最受歡迎。工作人員即場幫大家印上這 7 款印水紙,印邊都得。

5. 青馬橋場景
這場景有屋又有橋,但最吸引的就是這隻超大碼 Superstar。現場超大碼 Superstar 有一雙,一隻在台上,另一隻就是呢隻。

6. 貼紙相機
貼紙相機是沒有貼紙的,但影完會替你 share 上 facebook。

開 Show!!

表演的 rundown 是這樣的:
1. 《狂舞派》pop dance
2. 恭碩良
3. Adidas 13/14 Spring Fashion Show
4. 2NE1
5. Eason


艾粒做今晚司儀,Jan 就出嚟露下面,轉頭就走了。

1. beat-box + dance

2. 恭碩良

3. Fashion Show

4. 2NE1

2NE1 總共唱了五首歌 (應該係),唔太熟,大家睇 youtube啦。

by HongKongHustle@youtube

5. Eason

Eason 壓軸,一出場唱《重口味》,現場即刻 high 爆,最尾唱新歌《任我行》。只唱兩首,好事成雙。

1. 重口味


by Tony HP@youtube

2. 任我行


by Yung Kelvin@youtube

唱下食下,再食下睇下,又唱下食下,這晚派對就這樣結束。今年係咁先,下年再玩過,拜拜!

日期:2013/10/08


相關文章:
>>1. Eason’s Life Concert 歌單預先聽
>>2. 潮拜 E 神像 3D打印3秒複製自己
>>3. 跑在城市中 Adidas Urban Run

This entry was posted in 香港. Bookmark the permalink.

One Response to adidas Originals Party 又飲又食睇 Eason

  1. haha says:

    2NE1!!!!!!!! thx for sharing~

發表迴響