文憑試學生小心誤墜傳銷陷阱|HKUE顧問教你如何分辯真偽 解答你的疑難

有些文憑試學生急於報讀高級文憑課程,容易誤墜傳銷陷阱,HKUE課程顧問可以解答學生疑難,分析不同院校課程的優缺點。有學生曾到HKUE課程中心向顧問查詢,覺得他們意見中肯,而且不會強迫學生報讀他們院校的課程,與傳銷公司有很大分別。

分享一
之前上HKUE了解佢地既課程,個顧問都解釋得幾詳細,佢都好中肯咁同我分析唔同院校既課程,佢地既好處同唔好處,佢都同我講如果through JUPAS入到就一定要入,都幾中肯呀,我又唔覺得佢地好hard sell似傳銷喎。

分享二
HKUE係傳銷公司? 係真唔係呀?我有個fd係度讀緊,已經完成左個高級文憑,重跟學校去埋澳洲遊學團,而家讀緊大學學位喎! 我見佢讀得好開心,又有實習返,如果係傳銷公司,佢都無理由重會留係度讀啦,同埋佢都無sell過我地d fd去讀喎。

This entry was posted in 校園進修. Bookmark the permalink.