amec呃人…事實係咪咁?睇左你就知…唔使心思思

有了解過都知HKUE會知道佢有兩間院校:AMEC and ACEC,其提倡多元化教育,訓練學生以正面積極的態度,面對逆境,建立自學的精神,以面對市場多元化的挑戰。如果Amec 呃人的話,正常就唔會生存到現在……正因為不少家長及學生對香港的「填鴨式」教育制度,偏重書本上的知識及分數的高低,卻忽略考生的分析能力、應用能力及學習態度,或多或少都有d反感,正因為如此hkue為回應社會的需要,於2005年引入外國的教學模式及升學系統。

就讀的學生即使唔去澳洲讀,亦可受到外國的教學模式,取得與當地一樣的證書及學歷認可,完成澳洲的學位課程,其實係香港資歷架構 5 級,所以係就業或繼續升學絕對無問題。淨係聽人講,以訛傳訛點得架,自已了解至實際。

This entry was posted in 校園進修. Bookmark the permalink.